«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου στάθμευσης οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα

Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου στάθμευσης αλλά παράλληλα και η καλαισθησία του

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης του χώρου στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων, της Διεύθυνσης Αστυνομικής Αχαΐας, στην οδό Αμερικής, στην Πάτρα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή Αρχών και φορέων της περιοχής.

Οι εργασίες περιλάμβαναν το καθαρισμό του χώρου, την περίφραξη, τη τοποθέτηση φρεατίων, την κατασκευή στεγάστρου, τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, τη δενδροφύτευση με την εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τη καλαισθησία της περιοχής...

Η ανάπλαση του χώρου στάθμευσης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, αναμφίβολα, θα διευκολύνει τη συντήρηση των οχημάτων, τα οποία πλέον θα σταθμεύουν σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο, βελτιώνοντας κατ’ επέκταση και τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Πέρα από τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του χώρου, έμφαση δόθηκε στη οπτική του πάρκιν, ώστε να αποτελεί ένα φιλικά προσβάσιμο χώρο στους εργαζόμενους αστυνομικούς και μια καλαίσθητη εγκατάσταση προς τους πολίτες.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν, κατά κύριο λόγο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία μερίμνησε για τον καθαρισμό του χώρου, την δενδροφυτευση και την παροχή υλικών της περίφραξης.

Επίσης, συνδρομή με εργατικό προσωπικό παρασχέθηκε από τον Δήμο Πατρέων, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας, ενώ η ασφαλτόστρωση του χώρου πραγματοποιήθηκε με τη διάθεση κατάλληλων μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού από την εταιρία J&P ΑΒΑΞ.

Παράλληλα το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης, τοποθετήθηκε με δαπάνη της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αχαΐας, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου συνέβαλαν ουσιαστικά ο     Διοικητής και το προσωπικό του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και οι συντηρητές πολιτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Για την ανάπλαση του χώρου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε τα εξής :

 «  Η συνεργασία που ξεκίνησε από τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια περιπολικών, μηχανών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από την Αστυνομία, συνεχίστηκε με τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών μας στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια να βελτιωθεί το αστικό περιβάλλον και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, καθώς σκοπός ήταν πάντοτε η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και η ενίσχυση της ασφάλειάς τους ».

Επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος κ. Σειντης Ιωάννης, δήλωσε τα εξής :

« Η συντήρηση και η βελτίωση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων και γενικά των υποδομών μας, αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο, ώστε οι αστυνομικές υπηρεσίες να αποτελούν φιλικά προσβάσιμους χώρους τόσο στους αστυνομικούς που εργάζονται, όσο και στους πολίτες που εξυπηρετούνται.

Στη συγκεκριμένη ανάπλαση, οι ανιδιοτελείς συνεργασίες και η προσφορά του προσωπικού σε εργασία πέραν των καθηκόντων του, ελαχιστοποίησε το κόστος του έργου, αποδεικνύοντας ότι πολλοί στόχοι μπορούν να καταστούν εφικτοί.

Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων, την Δ.Ε.Υ.Α.Π. και την εταιρία J&P ΑΒΑΞ για την ουσιαστική στήριξη τους, αλλά και όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό το οποίο εργάστηκε για την επίτευξη αυτού του σκοπού ».


***
Ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας
Την 07  & 08 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης από κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας.
Στο επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των Δικαστικών, Ανακριτικών και Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμίδων και ανταλλάχθηκαν ουσιαστικές απόψεις - προτάσεις σχετικά με την αποστολή και τις δυνατότητες των εγκληματολογικών υπηρεσιών και το πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη απονομής της δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι η διημερίδα απέσπασε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από το σύνολο των συμμετεχόντων κι έθεσε τις βάσεις για την ενίσχυση της περαιτέρω συνεργασίας.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη ομαλότητα, σήμερα αργά το απόγευμα, η αστυνομική επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση των αλλοδαπών από τη 530η  χιλιομετρική θέση της Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς.
Ειδικότερα, 1.158 άτομα και συγκεκριμένα 1.100 Σύροι και 58 Ιρακινοί μετακινήθηκαν με 31 λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

***
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για κλοπές οχημάτων στην Πατρα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις

Συνελήφθη, χθες (11-6-2016) τα ξημερώματα, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη κλοπών σε οχήματα.

Ειδικότερα, ο δράστης επιχείρησε να αφαιρέσει σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο 54χρονου ημεδαπού, αλλά έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή, με τη καθοδήγηση και το συντονισμό του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, εντόπισαν τον 32χρονο, σε κοντινή απόσταση και τον συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο δράστης πριν τέσσερα χρόνια περίπου, είχε διαπράξει ακόμα δυο κλοπές σε οχήματα, σπάζοντας τα τζάμια και αφαιρώντας διάφορα έγγραφα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
 
***
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Πατρα για απόπειρα εκβίασης και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Ο δράστης απαίτησε εκβιαστικά από 32χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην εκτελέσει υποτιθέμενο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του

Συνελήφθη, χθες (11-6-2016) το βράδυ, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διάπραξη διακεκριμένης φθοράς και απειλές και εξυβρίσεις, κατά συρροή, σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Πατρα, ο 30χρονος λογω αστικής διαφοράς που είχε με 36χρονο ημεδαπό, τον χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και τράπηκε σε φυγή.

Ο παθόντας μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ενώ η αιτία της αστικής διαφοράς ήταν η μη καταβολή ενοικίου από τον 30χρονο στο παθόντα.

Στη συνέχεια, ο δράστης κινούμενος με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, προσέγγισε όχημα που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός και ήταν σε στάση, πριν από ερυθρό σηματοδότη και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν τη άμεση καταβολή 12.000 ευρώ, από συνολικό πόσο 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ενεργούσαν ήδη περιπολίες για τον εντοπισμό του δράστη μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέβαλαν.

Κατά την παραμονή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ο 30χρονος εξύβριζε και απειλούσε διαρκώς τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε φθορά και σε ένα τραπέζι.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
 
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ, ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΚΡΙΤΗ, ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Μάιο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 581- άτομα. Ειδικότερα :
  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • 8
για ληστείες
  • 71
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 88
για ναρκωτικά
  • 74
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 107
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 232
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 399 υποθέσεις. Ειδικότερα:

  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • 12
για ληστείες
  • 126
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 75
για ναρκωτικά
  • 185
για λοιπά αδικήματα


Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες  - σπείρες:
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης στην Αιτωλοακαρνανία. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ακόμη τεσσάρων συνεργών τους. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει τους τελευταίους τρείς μήνες επτά φορτηγά
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων στην ορεινή Αχαΐα.  Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες πραγματοποιούσαν, με τη χρήση ανιχνευτών μέταλλων, έρευνες σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Κατασχέθηκαν δέκα αρχαία νομίσματα, μεταξύ των οποίων και ένα Αθηναϊκό αργυρό δεκάδραχμο του 4ο αιώνα π.Χ.

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
  • 8.058
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 349
γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
  • 5.600
γραμμάρια κάνναβης περίπου
  • 103
δενδρύλλια κάνναβης
  • 86
δισκία ναρκωτικών
  • 3.765
ευρώ
  • 64
μαχαίρια, γκλοπ, ασύματοι κ.λπ.
  • 1
πολεμικό τυφέκιο
  • 18
κυνηγητικά όπλα
  • 16
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 422
φυσίγγια
  • 273
είδη λαθρεμπορίου ( πακέτα τσιγάρων)
  • 69.253
γραμμάρια λαθραίου καπνού
  • 257
κροτίδες & παιδικά αθύρματα,
  • 8
οχήματα