«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αστυνομική επιχείρηση σε υπο κατάληψη κτήρια στην Πάτρα

Ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση σε τρία (3) υπό κατάληψη κτήρια στην Πάτρα, τις προσαγωγές, τις συλλήψεις και τα κατασχεθέντα αντικείμενα εντός των κτηρίων    

Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε τρία δημόσια κτήρια της Πάτρας, που τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια.

Ειδικότερα πρόκειται για το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου, το Μαραγκοπούλειο, στην οδό Γούναρη και κτίριο του Τ.Ε.Ι. Πατρών, στην οδό Νικολάου Γύζη.Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, από τα οποία...
συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 32 και 24 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες (μία 28χρονη Ελληνίδα, μία 28χρονη Ισπανίδα και μία 30χρονη Ελβετίδα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων ,την εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 ραδιοκατάληψη», ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κονσόλα ήχου, μουσικά όργανα, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, αυτοσχέδιες ασπίδες, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και έντυπο υλικό.


Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς – Δημοτικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα τρία κτίρια θα φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή τους.