«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Αναζητείται ο 42χρονος αδελφός του

Κατασχεθήκαν ένα πιστόλι, πυρομαχικά και περισσότερα από 100 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη στις (20-8-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας...
34χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και ναρκωτικών.
 Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 42χρονος αδελφός του δράστη ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία των δυο ημεδαπών στη Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα πιστόλι των 9mm
•    Εκατόν δεκαοκτώ φυσίγγια για το συγκεκριμένο όπλο

•    Μια νάιλον συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 101 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδελφού του συνεχίζονται.

***

Συνελήφθη 23χρονος για αρπαγή τσάντας στη Πάτρα

Συνελήφθη χθες (21-8-2012) το βράδυ, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής τσάντας.

Ειδικότερα ο 23χρονος πλησίασε πεζός μια 25χρονη ημεδαπή και ασκώντας της σωματική βία επιχείρησε να της αφαιρέσει την προσωπική της τσάντα αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από πολίτες που έσπευσαν να τη συνδράμουν και αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη 42χρονος μαστροπός στη Πάτρα.

Ο δράστης προωθούσε στη πορνεία 56χρονη ημεδαπή

Συνελήφθη χθες (21-8-2013) το βράδυ, στη Πάτρα, στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 42χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μαστροπεία ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό πταίσματος σε βάρος της 56χρονης ημεδαπής που εξέδιδε.

Ειδικότερα, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 42χρονο μαστροπό, όπου συμφωνήθηκε η ερωτική συνεύρεση του με την 56χρονη, σε οικία του στην Πάτρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 40 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε το χρηματικό πόσο και συνελήφθη ο 42χρονος οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο δωμάτιο ενώ η 56χρονη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών για την βεβαίωση παράβασης σε βάρος της.

Σε ερευνά που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 42χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν το χρηματικό πόσο των 780 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα ένα περίστροφο κρότου και ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ημεδαπός στη Πάτρα, για κλοπή σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή

Συνελήφθη χθες (20-8-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων και εργαλείων από οικοδομή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον 31χρονο να αφαιρει από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στο κέντρο της πόλης, μια αντλία, ένα κόφτη, ένα γερμανικό κλειδί και διάφορα καλώδια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της οικοδομής.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στη Πάτρα για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ξεπερνά τα 270.000  ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (22-8-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις (3) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 49, 60  και 46 ετών αντίστοιχα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα:
•    To ύψος των οφειλών του 49χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται ως έμπορος κρεάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 130.528,72 ευρώ.
•    Το ύψους των οφειλών του 60χρονου, ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται ως έμπορος κρεάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 53.892,92 ευρώ
•     Το ύψους των οφειλών του 46χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται ως ηλεκτρολόγος, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 95.747,54 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1, 2 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» .


Συνελήφθησαν δυο (2) ακόμα ημεδαποί στoν Πύργο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ξεπερνά τα 330.000  ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (21-8-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο (2) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 53 και 33 ετών αντίστοιχα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνται στο χώρο των αλουμινοκατασκευών και το ύψος των οφειλών έκαστου ανέρχεται στις 168.698,40 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 40χρονος στην Ηλεία για καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων, τρία δενδρύλλια κάνναβης και δυο ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθη σήμερα (21-8-2013) το πρωί, στην Αετοράχη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αετοράχη, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Τρία δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού.
•    Δυο βαζάκια με υπολείμματα κάνναβης.
•    Δυο ζυγαριές ακριβείας.
•    Ένα πιστόλι κρότου.
•    Ένα κινητό τηλέφωνο το όποιο κατασχέθηκε ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας
Τις πρωινές ώρες σήμερα (21.08.2013) πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πέριξ (στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα κλπ) και εντός των χώρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επί της οδού Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, σε εφαρμογή του Ν. 4009/2011, ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών - εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Εκατόν εξήντα (160) κοντάρια
•    Βαριοπούλα με ξύλινο κοντάρι μήκους 77 εκατοστών στο οποίο ήταν προσαρμοσμένο με μονωτική ταινία καλώδιο 85 εκατοστών
•    Κάλυκας όλμου
•    Δοχείο με ποσότητα  εύφλεκτου υγρού
•    Πλήθος από σημαίες
•    Επτά (7) σπρέι πιπεριού
•    Αντιασφυξιογόνες μάσκες και μάσκα του σκι
•    Οκτώ (8) κράνη
•    Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας (1) σκληρός δίσκος και μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB - stick)
•    Μία ταυτότητα Ελληνικών αρχών για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια
•    Μία ταυτότητα Ισραήλ
•    Μία άδεια οδήγησης εκδοθείσα από Γαλλικές Αρχές.

Επισημαίνεται ότι παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν έξι (6) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί. 

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.