«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός στη Πάλαιρο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε  βάρος ομοεθνή του

Συνελήφθη χθες (26-8-2013) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών  κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου ομοεθνή  του.
Ειδικότερα....
χθες αργά το απόγευμα, στη Πάλαιρο, ο δράστης λόγω  οικονομικών – προσωπικών διαφορών με τον παθόντα, με ένα  μεταλλικό πτυσσόμενο εργαλείο τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού  του.

Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δυο ανδρών, κατά την οποία ο 35χρονος  επιτέθηκε με ένα μαχαίρι, μήκους 27 εκατοστών, στο παθόντα  τραυματίζοντας τον στην κοιλιά.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου μετά την  παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας ενεργήθηκαν  άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του  δράστη.

Ο 26χρονος παθόντας κρατείται προκειμένου δρομολογηθούν οι απαραίτητες  διαδικασίες για την απέλαση του καθότι από τον έλεγχο των στοιχείων  του προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Αστυνομικό  Τμήμα Βόνιτσας.

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός για κλοπή σε οικία στον Πύργο

Ο δράστης πούλησε τα κλοπιμαία σε 27χρονο Πακιστανό

Συνελήφθησαν χθες (26-8-2013) αργά το απόγευμα, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα.

Ειδικότερα, την 25-8-2013,  το πρωί, ο 19χρονος αφαίρεσε από οικία 31χρονου ημεδαπού στα Λασταίικα Πύργου, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την εξιχνίαση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 19χρονος, αμέσως μετά την κλοπή, πούλησε το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στον 27χρονο Πακιστανό, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.

Για τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις  από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους. Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος στερείται νομίμων εγγράφων παραμονής, οι αστυνομικοί βρήκαν τον φορητό υπολογιστή, τον oποiο αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στον 31χρονο παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 239.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (27-8-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 41χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 41χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ειδών υγιεινής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 239.177,66 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν ενάμισι χρόνο σε οικία στην Ηλεία

Δράστες είναι τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ενώ αναζητούνται και τρεις ακόμα συνεργοί τους των όποιων τα στοιχεία ταυτότητας δεν ακόμα έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνες μεθοδικές έρευνες, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, σε οικία ημεδαπών στα Χανάκια Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28, 28, 38 και 36 ετών για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρεις ακόμα συνεργοί των δραστών των όποιων τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα την 14-2-2013, το βράδυ, οι δράστες μετέβηκαν σε οικία ημεδαπών στα Χανάκια Ηλείας, όπου τρεις από αυτούς, έχοντας καλλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν και έδεσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 61χρονη σύζυγο του αφαιρώντας τους κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 70.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου χρησιμοποιώντας προσεκτικά φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψε η ταυτοποίηση των τεσσάρων αλλοδαπών στη συγκεκριμένη ληστεία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.