«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήριο στο Μεσολόγγι

Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική  επιχείρηση, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, σε δημόσιο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα πρόκειται για...
το κτήριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, το όποιο  βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χρυσόγελου και Πεταλούδη στην Ιερά  Πόλη του Μεσολογγίου.
 Μέσα στον υπό κατάληψη χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία πανό, έξι  κοντάρια με σημαίες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μια πτυσσόμενη  αστυνομική ράβδο, τρεις ράβδους ενωμένες με αλυσίδες, ένα σκεπάρνι,  διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, ένα βαρέλι με πετρέλαιο, ένα μαχαίρι  και πολλά άδεια μπουκάλια.
 Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν  παρουσία τόσο δικαστικού λειτουργού, όσο και εκπρόσωπου του Τ.Ε.Ι  Πατρών, στο οποίο  ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα  Ασφάλειας Μεσολογγίου.


Συνελήφθη 36χρονος στο Μεσολόγγι για ανθρωποκτονία
Ο δράστης σε καυγά, χτύπησε με σκαμνί στο πρόσωπο έναν 66χρονο  προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του

Συνελήφθη χθες (25-8-2013) το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, μετά από  αυθόρμητη προσέλευση του, ένας 36χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείτο  από τις Αστυνομικές Αρχές για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, στη περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου, ο  δράστης ήρθε σε λεκτική αντιδικία με 66χρονο ημεδαπό, ακολούθησε πάλη  μεταξύ τους κατά την οποία χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σκαμνί χτύπησε  τον παθόντα στο πρόσωπο, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη, ο  οποίος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ενεργήθηκαν συντονισμένες  αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου έως το  απόγευμα της ίδιας ημέρας όπου και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα 26-8-2013 στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Το προανακριτικό υλικό και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα  Ασφάλειας Μεσολογγίου.


Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο του Ακτίου.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συνελήφθησαν προχθές (24-8-2013), στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 21χρονος Παλαιστίνιος, ένας 18χρονος Σύριος και δυο Αφγανοί (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 19 και 40 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, οι τέσσερις αλλοδαποί με διαφορετικές πτήσεις, επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, πλαστά  διαβατήρια - ταυτότητες των Σουηδικών, Ελληνικών και Ιαπωνικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.