«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την αδήλωτη εργασία

Οι εξαγγελίες του υπουργού εργασίας  και η απόφαση του υπουργείου  ότι αυξάνονται τα πρόστιμα  κι αλλάζει ο τρόπος που θα επιβάλλονται για τους εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους, μόνο σαν κοροϊδία μπορούμε να τις εκλάβουμε, αφού η αδήλωτη εργασία έφτασε  38,4% το 2012 από 25% του 2010.
Τη στιγμή που στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες - Επιθεώρηση Εργασίας, Ι.Κ.Α.- τα προβλήματα  και οι ελλείψεις μεγαλώνουν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής,  ο κ. υπουργός μας λέει ότι...
θα τσακίσει τη «μαύρη» εργασία.
Στο ΣΕΠΕ ( Επιθεώρηση Εργασίας) το 2011 υπήρχαν  25% κενές  οργανικές θέσεις  , ενώ το 2012 αυτές αυξήθηκαν στο 37,8%.
Στις ειδικές υπηρεσίες ελέγχου του Ι.Κ.Α. για την αδήλωτη εργασία, η οποία μαζί με το ΣΕΠΕ  συγκροτούν μικτά κλιμάκια ελέγχου,   υπηρετούν πανελλαδικά μόλις 25 εργαζόμενοι .
Ταυτόχρονα, εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού και τον προσανατολισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τεράστιες  είναι και οι ελλείψεις  σε υλικοτεχνική υποδομή όπως  αυτοκίνητα για μετακινήσεις, υπολογιστές κ.λ.π. Φτάνουν στο σημείο οι αρμόδιοι υπάλληλοι να μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα και με δικά τους έξοδα  κίνησης  για να πηγαίνουν σε ελέγχους , υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο τους.
Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της  για την αδήλωτη  και ανασφάλιστη εργασία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει  από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες  και να καλύψει την αντεργατική της πολιτική που έχει φτάσει την ανεργία στο 27% και που η φτώχια και η εξαθλίωση θερίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Απαιτείται από τους εργαζόμενους οργάνωση και μαζική δράση στους τόπους δουλειάς με ταξικό προσανατολισμό για να μπει  φραγμός  στην εργοδοτική τακτική της τρομοκρατίας και της αυθαιρεσίας.

Το Δ.Σ.