«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΠ στην «ανάπλαση» με το ζόρι!!!

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΚΟΥ


ΣΤΟΠ στην «ανάπλαση» με το ζόρι
του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου 

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιοχής Πάρκου καταγγέλλει στο λαό της περιοχής και όλου του Αγρινίου, τη Δημοτική αρχή που έχει επιβάλει πρωτόγνωρο καθεστώς αστυνομοκρατίας στη γειτονιά μας, πιστή και αυτή στη λογική «νόμος και τάξη», προσπαθώντας έτσι να εφαρμόσει τα σχέδιά της σχετικά με την «ανάπλαση» του Πάρκου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι...
οι κυβερνήσεις, η σημερινή δημοτική  παράταξη αλλά και όλες οι προηγούμενες, έχουν ολάκερη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Πάρκου αφού:
·        Το άφησαν χωρίς ρεύμα-φωτισμό και νερό, όπως μένουν χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
·        Έκοψαν τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του, όπως κόβουν μισθούς και συντάξεις.
·        Η πολιτική τους εξόντωσε το Πάρκο, όπως διαλύει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
·        Εφαρμόζουν απέναντι στις αντιδράσεις των πολιτών την ταχτική ΜΑΤ-καταστολή, όπως έκαναν με τους χαλυβουργούς, τους εργαζόμενους στο Μετρό και αλλού.
·        Για την κυβέρνηση, για τον κόσμο του κεφαλαίου, το Πάρκο και οι χώροι αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού αποτελούν κόστος, όπως κόστος θεωρούν το δικαίωμα του λαού για δωρεάν υγεία, παιδεία, και για δημιουργία παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας.
Σήμερα η Δημοτική αρχή εφαρμόζοντας πλήρως τον «Καλλικράτη», και παραπληροφορώντας τον Αγρινιώτικο λαό,   προετοιμάζει το έδαφος, με οποιοδήποτε τίμημα, για την παράδοση - εκχώρηση αυτού του χώρου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους επιχειρηματίες χάριν της «ελεύθερης αγοράς», και της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και μάλιστα παραβλέποντας εντελώς την οικολογική καταστροφή και τα αποτελέσματά της.
Βλέπει την υπόθεση «Πάρκο» κάτω από τη λογική της ανταποδοτικότητας στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Έχει υπηρετήσει την πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση  και είναι σύμφωνη με τη λογική «πληρώνω για να έχω».

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Για τον κόσμο της δουλειάς, για τη νεολαία, το Πάρκο είναι χώρος ξεκούρασης, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης.
Η αξιοποίηση του Πάρκου  και κάθε μεγάλου ελεύθερου χώρου από το λαό είναι δικαίωμα δωρεάν για όλους και όχι ευκαιρία για επιχειρηματική δράση και κέρδη για το κεφάλαιο.
Το Πάρκο αποτελεί πραγματική ανάσα για το λαό του Αγρινίου και πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά και αποφασιστικά ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του από το λαό της περιοχής.
    

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

·        Να ελευθερωθεί η περιοχή από τις κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ) και να αποδοθεί στον Αγρινιώτικο λαό.
·        Να απομακρυνθούν τα εργολαβικά συνεργεία που οργώνουν και ήδη έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον.
·        Μελέτη των αναγκών και αποκατάσταση  του Πάρκου με βάση τεκμηριωμένα επιστημονικά κριτήρια.
·        Αποκλειστική χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τη συντήρηση του Πάρκου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ :
ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΚΟΥ