«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τους πλειστηριασμούς

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2014, ακόμα και για την πρώτη κατοικία,  που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα,  είναι ένα ακόμα τεράστιο χτύπημα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
Η απροκάλυπτη ομολογία του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα ότι « θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί»,  αναδείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό  αντιλαϊκό  πρόσωπο της συγκυβέρνησης  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ , Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.  και τω προηγούμενων κυβερνήσεων που υπέγραψαν τα αντιλαϊκά μέτρα για να σωθεί το σύστημα.
Αυτό που ενδιαφέρει την  κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  είναι...
  όχι μόνο να μη χάσουν  ποσοστά των κερδών τους  οι τράπεζες  και οι καπιταλιστές, αλλά και πως θα τα αυξήσουν  περισσότερο μέσα σ’ αυτή την κρίση , γι’ αυτό προτιμούν να «καταρρεύσει» και να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά ο λαός.
Είναι άμεση ανάγκη οι εργαζόμενοι , όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα μέτρα και την πολιτική της φτώχειας , της εξαθλίωσης και της αρπαγής σ’ ότι έχουν κατακτήσει  με το αίμα και τον ιδρώτα τους . Να ορθώσουν μέτωπο προστασίας  και διεκδίκησης μέσα από το μαζικό κίνημα σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων , να αγωνιστεί για άλλο δρόμο ανάπτυξης  όπου η λαϊκή στέγη θα είναι εξασφαλισμένη για όλους και δε θα είναι εμπόρευμα για να αποκομίζουν κέρδη οι κεφαλαιοκράτες.   

Το Δ.Σ.