«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Για τις διαθεσιμότητες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
(Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

OXI σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα! Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να νικήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε και αυτούς και...
την εξουσία του κεφαλαίου που διαχειρίζονται.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιταχύνει και κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση. Τσακίζει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών και σύνταξη των νέων οργανογραμμάτων, που θα έχουν ως συνέπεια την κατάργηση ή την συγχώνευση υπηρεσιών, την κατάργηση οργανικών θέσεων και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού. Από την πρόσφατη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικυρώθηκαν 1500 διαθεσιμότητες στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ όχημα για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις θα αποτελέσει και η «μοριοδότηση» που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Για ακόμα μία φορά γίνεται φανερή η κοινή στόχευση ΕΕ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης και μονοπωλιακών ομίλων:

-    Θέλουν να σφυροκοπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μας κάνουν φτηνούς κι ευέλικτους.

-    Θέλουν να βάλουν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε μια νέα λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (εκχώρηση των υπηρεσιών τν ιδρυμάτων σε ιδιώτες κι επιχειρηματικούς ομίλους, κερδοφόρα έρευνα για τους επιχειρηματίες, κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, δίδακτρα και υποβαθμισμένες σπουδές για τους φοιτητές).

-    Θέλουν να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις ανάγκες μας, υποχρεώνοντας μας να πληρώνουμε πιο ακριβά γι τις υπηρεσίες αυτές.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. Τη λύση δε θα μας τη δώσουν ούτε τα δικηγορικά γραφεία, ούτε οι ψεύτικους προστάτες και σωτήρες των εργαζομένων που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια, που λένε ψέματα ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος σε όφελος του λαού μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από την μπότα της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στην εκπαίδευση και συνολικά στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, όλων των εργαζομένων στα ιδρύματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, όλων των φοιτητών, όλων των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, των οποίων χτυπούν το δικαίωμα στη μόρφωση.
Ενιαία – συντονισμένα να συγκρουστούμε με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την πραγματική αιτία που τις γεννά. Να συγκρουστούμε με το σύστημα που έχει στο επίκεντρο το κέρδος και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, το σύστημα που έχουν την εξουσία τα μονοπώλια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση.
 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ή τα δικά μας συμφέροντα θα ικανοποιούνται ή τα συμφέροντα των μονοπωλίων, και των δυο μαζί δεν γίνεται.

Οργανώνουμε τη δράση μας, συζητάμε, αποφασίζουμε, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, προχωράμε σε κινητοποιήσεις. Προετοιμαζόμαστε για απεργίες διαρκείας και συντονισμένους αγώνες με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε Γ.Σ. για να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να σχεδιάσουν την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.

Παλεύουμε για:

-    Καμιά απόλυση καμιά διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά  για όλους.
-    Δημόσιο που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
-    Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
-    Επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
-    Όχι στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας και των δήμων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
-    Κανένα παιδί έξω από το σχολείο, κανένα παιδί στο έγκλημα της παιδικής εργασίας και της ψευτοκατάρτισης. Κανένα νήπιο, κανένα βρέφος έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
-    ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ  ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει. Ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. 
-    Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
-    Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Κανένας μόνος του, κανένας απροστάτευτος. Ταξική αλληλεγγύη, όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
-    Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
-    Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση! Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των ταμείων.


ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.