«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σταχτοχιές...κι αθημωνιές!!!

 …σταχτοχιές!!!

Κι ύστερα βγήκαν… οι οχιές
Μες στα ξερόχορτα… σαν χτες
Παιδί που ήμουν
Θυμάμαι…
Σφυρίζουν …σφύριζαν αν θες
Μέσα απ’ τις αθημωνιές
Παιδί σαν ήμουν
Θυμάμαι…

Εκείνες τις σταχτοχιές
Τις σκότωναν οι συντυχιές
Παιδί που ήμουν
Θυμάμαι…
Ετούτες τις σταχτοχιές
Τις λιώνουμε με αντοχές
Παιδί σαν ήμουν
Θυμάμαι…

Κεφάλι αν σηκώσει πια
Του φασισμού η σταχτοχιά
Ναι! θα της το συντρίψω!!
Φυλάω την κακοτοπιά
Δε με τρομάζει η χωσιά
Αντάρτικα θα στρίψω!!!

Για τους προληπτικούς σήμερα είναι Τρίτη και 13!!!
Αλήθεια ξέρουν οι πολλοί, τι η ιστορία μας καλεί να γνωρίζουμε για την «αποφράδα μέρα…» Σαν τώρα και κάθε Τρίτη και 13…Τότε έπεσε η Κωνσταντινούπολη… (έγινε η Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους την Τρίτη 13 Απρίλη του 1204). Λανθασμένα κάποιοι συγχέουν το γεγονός με την άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους η οποία έγινε στις 29 του Μάη 1453, πάλι Τρίτη και τότε έπεσε στα χέρια των Μογγόλων! Λες κι αν ήταν στα χέρια των Βυζαντινών, αν παρέμεινε μέσα στην τότε, όπως και τώρα, πολιτικοκοινωνική κατάπτωση, τη σήψη, τον μαρασμό …τι μοιραία σύμπτωση, κάτι θα …έτρεχε στα γύφτικα!!!
Παρακμή τότε παρακμή και τώρα, η Ιστορία κάνει του αστεριού τον κύκλο κι αλίμονο στους ιστοριοδίφες που δεν κατανοούν τ’ αυτονόητα!!
Τότε όπως και τώρα η κατάπτωση του Βυζαντίου το κατέστησε ευάλωτο κι έφερε τους Ευρωπαίους αιμοσταγείς σταυροφόρους και μετέπειτα τους πάνω απ’ την Κίνα ορμώμενους βάρβαρους Ασιάτες να το καταχτήσουν!
Το ίδιο έγινε και στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής, αλλά ο αδούλωτος Λαός μας έγραψε με άλικα γράμματα το ηρωικό έπος της Εθνικής μας Αντίστασης!!!
Ξέρετε πόσες Τρίτες και 13 αντάρτες ΕΛΑΣίτες λεριασμένοι και ψειριασμένοι πάλευαν για Λευτεριά και Λαοκρατία;
Ξέρετε πόσες Τρίτες και 13 αντάρτες ΔΣΕίτες αγωνίζονταν αποφασισμένοι αν και πεινασμένοι (τρώγοντας χελώνες και κορφές από φτέρες) για Λευτεριά και για Λαοκρατία;
Αυτοί δεν ήταν προληπτικοί ούτε και μοιρολάτρες, ήταν ρεαλιστές κι αλύγιστοι Επαναστάτες!!! 
Σήμερα αυτή η κατάπτωση, φέρνει τους απ’ την καρδιά της Ευρώπης και τους πέραν του Ατλαντικού, ανάλγητους καπιταλιστές να μας ξανακατακτήσουν …Ε ! Ναι ρε δε θα τους περάσει, γιατί εδώ είναι Ελλάδα, Εδώ είναι Βαλκάνια και δεν έχει παίξε –γέλασε!!!
Ξέρω πώς η ψυχή του Απλού Λαϊκού Έλληνα του «Μεγάλου Ανυπόταχτου»… δε θα τους το επιτρέψει!!!
Το βλέπω στα μάτια όλων σας, όσων συμπατριωτών μας απαντώ καθημερινά, σ’ αυτά τα σοβαρά και αποφασιστικά βλέμματα που λένε όχι ρε πούστη…εδώ είναι ο τόπος μου, τον μάτωσαν οι πρόγονοί μου, τον πότισα εγώ με ιδρώτα κι ελπίδας γάργαρο νερό και θα ’ρθεις εσύ ο μάγκας, ο αλλιώς… να τον κάνεις προτεκτοράτο σου!! Έ Όχι ρε πούστη «κι εμείς κακά χερόβολα (πάλι μπροστά μου οι αθημωνιές) κι εσύ κακά …δεμάτια», έλεγε ο παλιός σοφός λαός μας κι εμείς θα τα επαναλαμβάνουμε όσο βαρά η φλέβα μας κι… ο Καινούργιος να το μάθει!
Όποιος έχει «αρχίδια» μπροστά! στην Αντίσταση!! Και δεν έχουμε όλοι την ίδια απαντοχή… γιατί αυτή φαίνεται στην ιαχή!!!  και δεν έχουμε όλοι τα ίδια «απ’ τα ίδια» γιατί αυτά φαίνονται στο …ζύγι!!!!

Καινούργιο Τρίτη 13 Αύγουστου 2013

Δημήτρης Ντόκας