«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη  58χρονος ημεδαπός στον Άγιο Ανδρέα Αιτωλοακαρνανίας για  καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 10 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (11-8-2013) το πρωί, στον Άγιο Ανδρέα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 58χρονος  ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ...
καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) και για το νόμο περί όπλων.
 Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, βρήκαν  σε αγροτεμάχιο του 58χρονου, στον Άγιο Ανδρέα Αιτωλοακαρνανίας, οκτώ φυτά κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθήκη και ποιμνιοστάσιο του δράστη, οι  αστυνομικοί βρήκαν άλλα δύο δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της  αποξήρανσης, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν τηρούσε  τους προβλεπόμενους όρους ασφαλείς φύλαξης.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου,  ενώ όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

 Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στον Άγιο Ανδρέα Αμαλιάδας για καλλιέργεια  και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια και 105 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (12-8-2013) σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην  Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σε  συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο  ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της  καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
 Ειδικότερα σήμερα (12-8-2013) το πρωί, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας  κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε εξοχική κατοικία 61χρονου  ημεδαπού στον Άγιο Ανδρέα Αμαλιάδας, όπου βρήκαν ποσότητα φυτικών  αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων.
 Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που ενήργησαν σε αγρόκτημα  31χρονου ημεδαπού, στον Άγιο Ανδρέα Αμαλιάδας, βρήκαν και εκρίζωσαν  πέντε φυτά κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας,  ενώ όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ημεδαπός για διάπραξη ληστείας και κλοπών στη Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία και οκτώ κλοπές

Ο δράστης με αιφνιδιάστηκες κινήσεις αφαιρούσε τις τσάντες πεζών γυναικών

Συνελήφθη χθες (11-8-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος  του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και  διακεκριμένων κλοπών κατʼ εξακολούθηση.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσικλέτα,  πλησίασε μία 69χρονη ημεδαπή και με χρήση βίας της αφαίρεσε την τσάντα  της, ρίχνοντάς την παράλληλα στο έδαφός.

Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με αποτέλεσμα τον  εντοπισμό και τη σύλληψή του δράστη λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα  που χρησιμοποίησε, την οποία είχε αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από  57χρονο ημεδαπό, στην Πάτρα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία  του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα  κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατέσχεσαν.

Από την ερευνά που πραγματοποίησαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία προέκυψε ότι, ο  36χρονος το τελευταίο τετράμηνο, με την ίδια μέθοδο, είχε διαπράξει  άλλες επτά αρπαγές τσαντών σε πεζές γυναίκες στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Πατρών.

Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν ένας διακινητής και δώδεκα παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων,  διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους  αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι  της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 22/7/2013 έως 11/8/2013.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της  Πάτρας, ένας αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του  οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς δύο Σύριων  μεταναστών στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που  η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι δέκα  αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν  ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ  όλοι οι συλληφθέντες, οι ηλικίες των οποίων είναι από 19 έως 40 ετών,  παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των  δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός στον Πύργο, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 148.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (13-8-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 47χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 47χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 148.999,38 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».