«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Όχι στην επέμβαση στη Συρία - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας» το μήνυμα της μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα (ΦΩΤΟ - VIDEO)


Από αποφασιστικότητα, παλμό και μαζικότητα χαρακτηρίσθηκε η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία που διοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα συνεχώς διαδήλωσαν ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή.
Συνθήματα όπως «Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή! Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί!», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, Όχι στους πολέμους για την πλουτοκρατία» ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο όταν η πορεία ολοκληρωνόταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Παράλληλα με την κινητοποίηση, στο πλάι της πορείας, «συνεργεία» από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μοίραζαν την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Συρία στον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή.
Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα, όπου προηγήθηκε μεγάλη συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
Στη συγκέντρωση και στη συνέχεια στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λέμε κατηγορηματικό όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο. Φέρουν βαριές ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δώσουν γη και νερό στους φονιάδες των λαών. Ευθύνες έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες οι οποίες υιοθετούν κάθε ιμπεριαλιστικό πρόσχημα, όπως επίσης συσκοτίζουν το πραγματικό περιεχόμενο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στη χώρα του είναι ο ίδιος ο συριακός λαός, και βέβαια όχι οι ιμπεριαλιστικές πολύμορφες, στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές, επεμβάσεις, όπως και αν ονομάζονται αυτές, όποια μορφή και αν παίρνουν, είτε τη μορφή του ιμπεριαλιστικού πολέμου όπως τώρα, είτε τη μορφή της ιμπεριαλιστικής ειρήνης».
Νωρίτερα, προηγήθηκαν πυκνές προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οι οποίες κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.