«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Θεατρική Παράσταση Αλληλεγγύης «Στον Τύχωνα» του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Μεσολόγγι

Η Ομάδα Αλληλεγγύης και ο Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» συνεχίζουν τις δράσεις τους και σας καλούν την Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 21:30 στην Θεατρική Παράσταση Αλληλεγγύης «Στον Τύχωνα» στο θέατρο λιμανιού στο Μεσολόγγι. Μία εικαστική εγκατάσταση/παράσταση βασισμένη στο τελευταίο κεφάλαιο από της «Δαίμονες» του Φ. Ντοστογιέφσκι.


Οι «Δαίμονες» του Ντοστογιέφσκι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της παγκόσμιας λογοτεχνίας....


Μετά το τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος, ο Ντοστογιέφσκι γράφει ένα επιπλέον κεφάλαιο (που δε δημοσιεύθηκε ποτέ λόγω της λογοκρισίας που υπέστη από τον εκδότη του), στο οποίο τοποθετεί τον Σταβρόγκιν (ένα από τα πλέον σημαντικά «δραματικά πρόσωπα» της λογοτεχνίας του) να κινείται από ανάγκη, να αναζητά τη λύτρωση, να οδηγείται σε μιαν απρόβλεπτη συνάντηση με το μοναχό Τύχωνα. Στο κεφάλαιο αυτό είχε δώσει τον τίτλο «Στον Τύχωνα».

Μετάφραση από τα ρωσικά: Νίκος Αδαμίδης, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Τσορτέκης
Δραματουργική επεξεργασία / Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσορτέκης
Εικαστική εγκατάσταση: Παναγιώτης Κουλουράς
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
Kοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλαν
Φωτογραφία: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα
Επί σκηνής: Δαυίδ Μαλτέζε, Ελευθερία Ρουσάκη, Γιάννης Τσορτέκης.

Η Ομάδα Αλληλεγγύης θα διαθέσει τα έσοδα από την παράσταση για αγορά προϊόντων από την ΒΙΟ.ΜΕ το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» θα τα διαθέσουν για δωρεάν μαθήματα πνευστών οργάνων σε άπορα παιδιά της περιοχής.
Τιμή εισιτηρίου: 5€