«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη Μοσχολιού στο Γυμνάσιο Γαβαλούς

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου:» «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ».

     Το έργο επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη 29 Αυγούστου) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο εργολάβο και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
     Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.172.000 €υρώ και ...
χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
     Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο υπάρχον διώροφο διατηρητέο κτίριο συνολικού εμβαδού 950 τετραγωνικών μέτρων, με πλήρης ανακατασκευή των αρχιτεκτονικών και μηχανολογικών έργων.
     Μετά την αποπεράτωση των εργασιών ενίσχυσης και αναβάθμισης του κτιρίου, θα αποδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα δέκα μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και δύο για κάλυψη εργαστηριακών αναγκών.
     Στις νέες υποδομές περιλαμβάνονται κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες για μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής :

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, το χώρο που πραγματοποιείται η ανακατασκευή του Γυμνασίου Γαβαλούς, ενός ιστορικού κτιρίου με συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της Μακρυνείας που έχουν αποφοιτήσει από αυτό. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.172.000 €υρώ, το οποίο μετά από πολλά προβλήματα καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο ανάδοχος εργολάβος, οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.
     Πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες στήριξης του κτιρίου από τις ζημίες που υπέστη λόγω του σεισμού, ανακατασκευή του κτιρίου, με δέκα νέες αίθουσες διδασκαλίες και δύο για εργαστήριο, καθώς και γραφεία των καθηγητών.
    Έτσι, δημιουργείται μια σύγχρονη σχολική μονάδα σε ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο θα αποτελέσει και πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή της Μακρυνείας.
     Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πορεία των εργασιών και θεωρώ βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις. Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα κατασκευής σχολικών μονάδων του Δήμου είναι πρώτη προτεραιότητα και γι αυτό εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο Σχέδιο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, να κατασκευάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες».