«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Kαταγγελία της Μ.Α.ΚΙ. για Τ.Α.Δ-Ε.Τ.Α.Δ

Μαθητική Ανεξάρτητη ΚΙνηση
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010

Στις 16-11-2010 ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Στυλιανός Δασκαλάκης, έστειλε ενημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα Τ.Α.Δ-Ε.Τ.Α.Δ. με Αριθμ. Πρωτ. :144766/Γ4 προς τις Περιφερειακές  Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης της χώρας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα κάτωθι:
«Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση (!!!)  στην έναρξη λειτουργίας  των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων της xώρας, το Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα  λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα  Τμήματα  εκείνα  για τα οποία  δεν απαιτείται  δαπάνη  μεταφοράς των μαθητών ( την ευθύνη της οποίας  έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού )………». Στη συνέχεια καλεί τους γονείς /κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε αυτά , να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση, ότι έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο Άθλημα.
Σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο μείωσης των δαπανών σ’ όλους τους τομείς, λόγω της επώδυνης οικονομικής πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να περικόψει τη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών των Αθλητικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας και η συγκεκριμένη Διεύθυνση προτού προβούν σε αυτή την κίνηση θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την αξία της Παιδείας και ιδιαιτέρως του Σχολικού Αθλητισμού. Με την ανωτέρω απόφαση μοιραία οδηγούν τα Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ. στη συρρίκνωση και ενδεχομένως, μεταγενέστερα, στο κλείσιμό τους. Μέσα από τον αθλητισμό καλλιεργούνται αξίες, που δυστυχώς εκλείπουν στις μέρες μας, όπως ο σεβασμός του συναθλητή, η ευγενής άμιλλα, το αίσθημα της αλληλεγγύης, της κοινής προσπάθειας και του «εύ αγωνίζεσθε». Ο αθλητισμός είναι, επιπλέον, μια μορφή διεξόδου από τη μάστιγα των ναρκωτικών που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη νεολαία μας.
Κύριοι του Υπουργείου, θα έπρεπε να ξέρετε ότι σε ορισμένα θέματα που είναι μείζονος σημασίας για την νεολαία αυτής της χώρας, δεν έχουν θέση πολιτικές λιτότητας και ισοπέδωσης. Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε νέου για  φοίτηση στα Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ., δεν μπορεί να στερείτε εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού δεν χωρούν εκπτώσεις. Η Μ.Α.ΚΙ. και η Ο.Ν.ΝΕ.Δ., σας καλούμε για μία ακόμη φορά να καταθέσετε επιτέλους δήλωση υπευθυνότητας, ώστε οι σχολικοί θεσμοί να λειτουργήσουν ομαλά , σταματώντας να γκρεμίζεται τα όνειρά μας…
 
Από το Γραφείο Τύπου της Μ.Α.ΚΙ.
Τομέας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ο.Ν.ΝΕ.Δ.