«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Μεσολογγίου με την Δ/ντρια των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Μεσολογγίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/11/2010 συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Μεσολογγίου με την Δ/ντρια των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Από την συνάντηση διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΙΚΑ εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων επτά (7) ιατρών του τοπικού υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων να έχει φτάσει στο κόκκινο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
    Οι δαπάνες για την πρόσληψη του μικροβιολόγου είναι 1.100 ευρώ το μήνα και την στιγμή αυτή το ΙΚΑ αιμορραγεί οικονομικά περί τις 5.000 ευρώ την ημέρα, από την έλλειψή τους!
    Η αναμονή για καρδιολόγο φτάνει στις 30 ημέρες, για ορθοπεδικό στις 7 ημέρες, για οφθαλμίατρο στις 18 ημέρες και για παθολόγο στις 23 ημέρες, διότι τελειώνουν τα φάρμακα του μήνα!
Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον δεν μπορεί να μείνει απαθής. Καλούμε την κυβέρνηση, τους φορείς, την Τ.Α., τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε συνεχή αγώνα για:
    Την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των θέσεων επτά (7) ιατρών στο ΙΚΑ Μεσολογγίου που είναι σε εκκρεμότητα, εδώ και πέντε (5) μήνες.
    Την αύξηση των δαπανών Υγείας και όχι την προωθούμενη μείωση, η οποία θα κάνει ακόμη πιο δραματική την οικονομική και κοινωνική θέση μισθωτών και συνταξιούχων.
    Το σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας του ΙΚΑ, που σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση.
Πρέπει να δράσουμε τώρα, ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Ο δρόμος του αγώνα και των διεκδικήσεων μας είναι και γνώριμος και δίκαιος. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου