«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συζήτηση πάνω στα χρόνια και τρέχοντα προβλήματα της περιοχής ευθύνης του ΙΚΑ Μεσολογγίου

Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις επαφές της για τα προβλήματα των εργαζομένων συναντήθηκε στις 18-11-2010 με την διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Μετά από εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση πάνω στα χρόνια και τρέχοντα προβλήματα της περιοχής ευθύνης του ΙΚΑ Μεσολογγίου, η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν:
1.    Την ενημέρωση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων σχετικά με το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης κατ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. Στην παραπάνω κατεύθυνση σύντομα θα διοργανωθεί ημερίδα για το σκοπό αυτό.
2.    Την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και των οφειλών των επιχειρήσεων και την με κάθε τρόπο υποστήριξη των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία (απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.λπ.).
3.    Την στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να λειτουργήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός. Εκτιμάται ότι στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα για την λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ Μεσολογγίου.
4.    Την παύση της οικονομικής αιμορραγίας του Ιδρύματος. Επιεικείς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό 200.000 ευρώ το μήνα που επιβαρύνεται το τοπικό υποκατάστημα, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων ιατρών του ΙΚΑ, ποσό το οποίο εξαφανίζει το θετικό πλεόνασμα του ΙΚΑ Μεσολογγίου σε μηνιαία βάση.
5.    Την αναστολή κάθε είδους καταχρηστικής απόφασης που οδηγεί το ΙΚΑ σε οικονομικό μαρασμό και πλήρη απαξίωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αναστολή πληρωμών και οφειλών εργοδοτικών επιχειρήσεων λίγες μέρες προ των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών – με εντολή της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ – προς τα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει ο εισπρακτικός και ελεγκτικός μηχανισμός του ιδρύματος!
Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τα παραπάνω ζητήματα και καλεί τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.     
  Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου