«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σοφία Γιαννακά: Ποιες είναι οι προτεραιότητες στρατηγικές και πολιτικές του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ   
ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η προσπάθεια για μια νέα εποχή ανταγωνιστικότητας, ποιότητας και προστιθέμενης αξίας για τα προϊόντα της χώρας μας, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2009. Οι προτεραιότητες για την κάλυψη των αναγκών του Έλληνα αγρότη έχουν διαμορφώσει την πολιτική και την φιλοσοφία της νέας αυτής προσπάθειας. 
Το θεσμικό πλαίσιο που προωθείται, αποσκοπεί στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας σε επίπεδο εθνικής οικονομίας και θέτει νέους όρους ανάπτυξης και βιωσιμότητας, σε μια πορεία σύγκλισής του με το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας.
Η ένταξη των αγροτών στη διαχείριση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η σύσταση του Μητρώου Αγροτών, η αναδιοργάνωση του ΕΛ.Γ.Α., η δημιουργία Μητρώου Εμπόρων, οι πολιτικές προτάσεις για την Ανασυγκρότηση των Συνεταιρισμών, η πολιτική διαχείρισης της αγροτικής γης, και μία σειρά πολιτικών παρεμβάσεων, θα αποτελέσουν τους πυλώνες της αγροτικής οικονομίας τόσο για την ανάπτυξή, όσο και για τον έλεγχό της.
Πολλές αγροτικές περιφέρειες αλλά και αγροτικοί νομοί της χώρας, όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθούν να πλήττονται από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία γιγαντώνονται με την πάροδο του χρόνου και λειτουργούν ανασταλτικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και στην παραγωγική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στα πλαίσια της γενικότερης διάρθρωσης της αγοράς και ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός
Ποιες είναι οι προτεραιότητες για τον νομό της Αιτωλοακαρνανίας και, ο νέος προγραμματισμός ανάληψης πρωτοβουλιών, στρατηγικών και πολιτικών αξόνων που θα εφαρμόσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου, για να θεμελιώσει και να διασφαλίσει ένα πράσινο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας;

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010
Η Ερωτώσα Βουλευτής Σοφία Γιαννακά