«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Το παρασκήνιο της συνάντησης του Γιώργου Ντόλιου με την ΠΟΕ - ΟΤΑΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ
Ποιες είναι οι τέσσερις υποσχέσεις που οδήγησαν στην αναστολή της απεργίας



Τέσσερις είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε o υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος  απέναντι στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, κατά την έκτακτη συνάντηση μεταξύ τους το απόγευμα της Τρίτης, όπου κι αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Ντόλιος δεσμεύθηκε ότι:

- Δεν τίθεται θέμα μείωσης των εισοδημάτων τους με το ενιαίο μισθολόγιο. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο κ, Ντόλιος, ο μέσος όρος του μισθού των εργαζομένων στους δήμους ανέρχεται στα 1200 με 1250 ευρώ. Βρίσκεται, δηλαδή, κάτω από το μέσο όρο του μισθού που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ως εκ τούτου, διευκρίνισε ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αυξήσεις στους Υ.Ε. και Δ.Ε. το ύος των μισθων των οποίων βρίσκεται κάτω και από τα 1200 ευρώ, ενώ  σταθερά αναμένεται να παραμείνουν τα εισοδήματα των Π.Ε. και Τ.Ε.

- Θα υπάρξει άμεση υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που φτάνουν τις 25.000. Πρόκειται για μία δέσμευση με βαρύνουσα σημασία, καθώς, λόγω της εκκρεμότητας, εδώ και καιρό,  υπογραφής αυτής της σύμβασης, εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην υπάρχει η δυνατότητα καταβολής ακόμα και των μισθών του Δεκεμβρίου.

- Την ίδια συλλογική σύμβαση θα υπογράψουν και οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων

- Δε θα υπάρξει καμία απόλυση υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύονται, κάτι που επεσήμανε στη δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος την Τρίτη (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9173) και επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη διημερίδα επιμόρφωσης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9191).

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:
Πηγή: www.aftodioikisi.gr