«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

22 ΣΦΑΙΡΕΣ

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-11-2010  ΩΡΕΣ: 7 - 9   &  9 - 11  μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22-11-2010  ΩΡΕΣ: 7 - 9.  &  9 - 11 μ.μ.

Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο


22 ΣΦΑΙΡΕΣ
L' IMMORTEL

Αστυνομική Περιπέτεια , Δράσης, Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ρισάρ Μπερ
Ηθοποιοί: Ζαν Ρενό, Καντ Μεράντ, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ρισάρ Μπερί
Διάρκεια: 114'
O Τσάρλι Ματέι, που στο παρελθόν ζούσε στην παρανομία, έχει πια γυρίσει σελίδα. Εδώ και τρία χρόνια περνάει μια ήσυχη ζωή, αφοσιωμένος στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ενα χειμωνιάτικο πρωινό όμως τον βρίσκουν στο πάρκινγκ του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας με είκοσι δύο σφαίρες στο σώμα του. Ολοι περίμεναν πως δεν θα τα καταφέρει, όμως αυτός δεν θα πεθάνει... Η έμπνευση για τη μυθοπλασία της ταινίας ήταν κάποια πραγματικά γεγονότα, στην καρδιά της μαφίας της Μασσαλίας.
Με τις «22 σφαίρες», ο Ζαν Ρενό επιστρέφει, εν μέρει, στον τύπο ήρωα (και ταινίας) που τον έκανε τόσο αγαπητό στη δεκαετία του 1990 με το «Leon». Ο συμπαθής κακοποιός της Μασσαλίας που υποδύεται εδώ προσπαθεί να τηρήσει τους κώδικες τιμής τους οποίους επί χρόνια προασπίζεται, αλλά αυτό ακριβώς αποδεικνύεται η αχίλλειος πτέρνα του. Πέφτει θύμα της καλής πίστης του, ο γιος του απάγεται, ο ίδιος δέχεται 22 σφαίρες αλλά επιζεί και αποφασίζει να εκδικηθεί.
Η ταινία που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός/σκηνοθέτης Ρισάρ Μπερί μοιάζει με ανάλαφρο homage στα γαλλικά αστυνομικά φιλμ της δεκαετίας του ΄70, με επικρατούσες τις φιγούρες του Αλέν Ντελόν και του Ζαν Πολ Μπελμοντό.
Και όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις ταινίες, ο «κακός» κλέβει την παράσταση, αυτή τη φορά με το πρόσωπο του Καντ Μαρέντ. Ο κατ΄ εξοχήν κωμικός παίζει έναν μοχθηρό βαρόνο του εγκλήματος του οποίου η ασθενική φύση προσθέτει το όποιο χιούμορ της ταινίας. Έχει ημικρανίες, αλλεργίες, είναι τραυλός και ασθματικός αλλά και επικίνδυνος σαν δηλητηριώδες φίδι. Και κλέβει την παράσταση!