«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ του Κ.Κ.Ε. με Θέμα: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Σε  επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου

    Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τις 18 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου (ιδιωτική κλινική).
    Ο αριθμός των 54 εργαζόμενων του ιδρύματος κρίνεται μη επαρκής για τη λειτουργία του, την ασφάλεια των ασθενών και κυρίως τις εργασιακές συνθήκες δουλειάς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με την έκθεση της επόπτριας εργασίας.
    Οι ιδιοκτήτες με πρόσχημα ότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους χρωστούν τεράστια ποσά, είχαν τους εργαζόμενους απλήρωτους για 6 μήνες, ενώ δεν τους κατέβαλαν τα αναδρομικά από τις αυξήσεις 2 ετών.
    Με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς, οι  εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Αυτή η κίνηση ενόχλησε τη διοίκηση και κυρίως τα συμφέροντά της.
    Εξακολουθεί να οφείλει μισθούς 3 μηνών, του τρέχοντος και των αναδρομικών. Προχώρησε σε λεκτικές απειλές, εκβιασμούς ακόμα και σε εξώδικο εργαζομένων για να γυρίσουν στη δουλειά.
Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Παλεύει και απαιτεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύει για καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα, γιατί κέρδος και προστασία της υγείας δεν συμβιβάζονται Η πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στη χώρα μας εξυπηρετούν το κεφάλαιο, ιδιωτικοποιούν και εμπορεύονται την υγεία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,
•    Τι μέτρα θα πάρει το υπουργείο εργασίας για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας στο χώρο.
•    Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να επιβληθεί στους ιδιοκτήτες να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών και εργασίας των εργαζομένων.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους