«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ !

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας , που έγινε στις 24 Νοέμβρη , εκτιμά ότι οι  πολιτικές εξελίξεις και η συνέχιση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό γενικότερα με τα καινούργια μέτρα  που παίρνονται από κοινού ( κυβέρνηση- Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.)και με τη στήριξη Ν.Δ- ΛΑ.ΟΣ θα οξύνουν την ανεργία , την ανέχεια και θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυριά στην εξαθλίωση.

Ο κλάδος μας βιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τη βαρβαρότητα αυτής της επίθεσης . Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας την τελευταία πενταετία  έχει περάσει το 70%. Αυτό εκφράζεται σε ανεργία που έχει πάρει δραματικές καταστάσεις.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι δομημένος με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σχεδίασαν ένα προϋπολογισμό που θα κάνει ακόμα φτωχότερους τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικροαγρότες και θα οξύνει παραπέρα την ανεργία και την ανέχεια.

Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση εκτιμάμε ότι ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης  είναι επιβεβλημένος , αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη και τα’ άλλα λαϊκά στρώματα ( ΕΒΕ- μικροαγρότες- γυναίκες- νεολαία) .

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους της περιοχής να συμβάλλουν αποφασιστικά μ’ όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.
Να δώσει νέα ώθηση , για νέους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης –Ε.Ε- Δ.Ν.Τ. και σ’ αυτούς  που τη στηρίζουν ( Ν.Δ.- ΛΑΟΣ) .

Η αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού με την παράλληλη στράτευση νέων δυνάμεων στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης και της ανατροπής .

Σήμερα είναι πιο ορατό ότι διέξοδο δεν αποτελεί η μοιρολατρία , ο εφησυχασμός , η διαχείριση, οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Σήμερα από τα ίδια τα πράγματα μπαίνει επιτακτικά η λύση : ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που στόχο θα έχει την κάλυψη των αναγκών της τάξης μας και των συμμάχων της

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 10,30 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

        Το Δ.Σ. της
 ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ