«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2011 που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση , προβλέπει νέα άγρια ληστεία για τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα , με σκοπό να μαζέψει 14,4 δις ευρώ

Προβλέπει αυξήσεις σε Φ.Π.Α, τιμολόγια ΔΕΚΟ, πετρέλαιο, εισιτήρια, αντικειμενικές αξίες.

Προβλέπει απολύσεις 10.000 συμβασιούχων των ΔΕΚΟ και μείωση μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μείωση επιδομάτων ανεργίας και πολυτέκνων .

Προχωράει στο κόψιμο δαπανών για την υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία , την παιδεία.

Δεν προβλέπει κανένα πρόγραμμα νέων επενδύσεων για έργα ανάπτυξης.

Από την άλλη προχωράει σε προκλητική στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων με μείωση της φορολογίας , ιδιωτικοποιήσεις , ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης. Τους παρέχει κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και των όποιων προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, τους παραχωρεί το ΕΣΠΑ για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης  του ΠΑΣΟΚ, πριν  τις τοπικές εκλογές και λίγο μετά, ότι δεν θα έπαιρναν άλλα αντιλαϊκά μέτρα , αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ψευτιές και απάτη για το λαό.

Τη στιγμή που τα υπερκέρδη των κεφαλαιοκρατών αυξάνονται, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου σε πλήρη συμφωνία με την «τρόικα» ,  Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ., και τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ προχωράει σε νέο πιο άγριο χτύπημα σε ότι έμεινε  από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα  μας έχει κηρύξει  τον πόλεμο και με τη στήριξη της πλειοψηφίας της υποταγμένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε., που ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Σ.Ε.Β.

Η μόνη απάντηση σ’ αυτή την πολιτική είναι ο λαός στους δρόμους σε κοινό μέτωπο  αγώνα για την ανατροπή της.  

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.