«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αθήνα 17/11/2010

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια με την ευκαιρία της νίκης σας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Με τις εκλογές αυτές, μπαίνει σε εφαρμογή ο «Καλλικράτης», μια πραγματική επανάσταση για τις σχέσεις κράτους – πολίτη, μία μεταρρύθμιση που γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας της χώρας μας. Με τον «Καλλικράτη» φέρνουμε, για πρώτη φορά, την εξουσία κοντά στον πολίτη, γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα. Θα φέρει κοντά του υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, θα βοηθήσει την οικονομική δραστηριότητα και την αναπτυξιακή ταυτότητα της περιοχής.
Εσείς έχετε πλέον την λαϊκή εντολή, να ανταποκριθείτε σε αυτές τις προσδοκίες και είναι στο χέρι σας να υπερβείτε όλα τα εμπόδια για να ανεβάσετε τον πήχη της Αιτωλοακαρνανίας ψηλά. Αρκεί να συνεργαστείτε με όλους τους πολίτες, με όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο παρέχει στις τοπικές κοινωνίες πολλές ευκαιρίες. Δίνει την δυνατότητα και όλα τα εργαλεία στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους να οδηγήσουν την Αιτωλοακαρνανία, (με αυτή την ιστορία, με αυτούς τους πολιτιστικούς πόρους, με αυτό το ποικιλόμορφο και όμορφο περιβάλλον), σε πρότυπο ποιότητας ζωής και ευημερίας. Σε ένα πρότυπο, που ο δυναμισμός της αγροτικής παραγωγής θα κατευθυνθεί στην ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη επιχειρηματικότητα.
Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για επιτυχία στο έργο σας, για το καλό των πολιτών μας, ιδιαίτερα μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.
Σοφία Γιαννακά
Βουλευτής Αιτ/νιας