«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, οι μεγάλες περικοπές στους μισθούς, οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών.
Οι μεγάλες απεργίες στην Πορτογαλία την Ισπανία και τη Γαλλία, οι νέες μεγάλες διαδηλώσεις που προγραμματίζονται στην Ιταλία την Ιρλανδία και Ισπανία δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τη συνέχιση αυτών των πολιτικών. Ταυτόχρονα η νεολαία διαδηλώνει ενάντια στις περικοπές στην παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία, ενάντια στο δυσοίωνο μέλλον που της επιφυλάσσουν.
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που πλήττονται από τις πολιτικές του μνημονίου με δραματικές περικοπές σε μισθούς, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα παίρνουν δύναμη από τον ενωτικό αγώνα των ευρωπαίων εργαζομένων και της νεολαίας.
Με την συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση των Συνδικάτων και στην Απεργία στις 15 Δεκέμβρη θα ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης διεκδικώντας μια άλλη πολιτική που θα απαντά στο αίτημα της Κοινωνίας για πλήρη και σταθερή απασχόληση, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για προάσπιση των δημοσίων υπηρεσιών καθώς και των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.