«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Οι Δ.Ο.Υ. πέραν του εισπρακτικού τους ρόλου έχουν και αποστολή την εξυπηρέτηση των πολιτών απομακρυσμένων περιοχών.»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να διατηρηθούν οι επτά (7) Δ.Ο.Υ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας, Αστακού και Θέρμου) στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Επιπλέον ο Βουλευτής με την ερώτηση του ζητά σε κάθε περίπτωση να αναβαθμιστεί η Δ.Ο.Υ. Αμφιλοχίας σε Διεύθυνση Α΄Τάξης καθότι καλύπτει όλα τα κριτήρια, οικονομικά, πληθυσμιακά και γεωγραφικά.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Υπ.Οικονομικών, μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία έχει δημιουργηθεί στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τόσο στις υπηρεσίες όσο και στην τοπική κοινωνία, μπροστά σε μια ενδεχόμενη κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών.
Οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ανταποκρίνονται στο διπλό ρόλο τους, τόσο τον φορολογικό (βεβαιωτικό και εισπρακτικό), όσο και –κύρια οι Δ.Ο.Υ της Περιφέρειας- τον κοινωνικό όπως η εξυπηρέτηση των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών.
Στα πλαίσια αυτά, οι επτά (7) Δ.Ο.Υ  που λειτουργούν σήμερα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, και συγκεκριμένα οι τρεις Διευθύνσεις (Α΄ Τάξης) Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου καθώς και οι Δ.Ο.Υ. Αμφιλοχίας, Βόνιτσας, Αστακού και Θέρμου (Β΄Τάξης) θα πρέπει να παραμείνουν, αν όχι με το σύνολο των αντικειμένων τους, τουλάχιστον να διατηρηθούν αυτά που αφορούν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επιπρόσθετα και σε κάθε περίπτωση, η Δ.Ο.Υ. Αμφιλοχίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε Διεύθυνση Α΄Τάξης, καθότι  καλύπτει όλα τα κριτήρια , πληθυσμιακά,  οικονομικά βάσει της φοροδοτικής ικανότητας και γεωγραφικά λόγω της μεγάλης έκτασης που καλύπτει (μεγαλύτερη έκταση από όσο π.χ. είναι ο Νομός Λευκάδας).
Η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση του στόχου που είναι η είσπραξη των εσόδων του Κράτους, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών.»