«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 
ΕΝΑΡΞΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ  - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

  To Χορευτικό τμήμα της Kοινωφελούς  Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει την έναρξη  μαθημάτων του στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.

 Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής :

ΧΟΡΟΙ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

·         ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

·         ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

·         ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

·         JAZZ

·         ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

·         PILATES

·         ΑΕΡΟΜΠΙΚ

 

Οι Εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στα γραφεία του Χορευτικού στην οδό Δαγκλή 27 στον 1ο όροφο από 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

 

Περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο του χορευτικού κ. Τσιάμη Χαράλαμπο , τηλ. :6945894530.

 

Τα Χορευτικά  τμήματα του Δήμου Αγρινίου λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.

***

Η Πράσινη εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο στο  χάρτη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης για το περιβάλλον

  Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  για το 2020 ( EuropeanUnionGreenWeek 2020)  είναι η μεγαλύτερη ετήσια περιβαλλοντική διοργάνωση στην Ευρώπη και  έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του  2020, με θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα.

 Περιλαμβάνει ένα συνέδριο πολιτικής στις Βρυξέλλες και εκδηλώσεις εταίρων σε όλη την Ευρώπη.Επίσημοι εταίροι της ΕΕ στην Ελλάδα για την Πράσινη Εβδομάδα 2020είναι η Εθελοντική Ομάδα  ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ  και τα Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα”.

 

Επίκεντρο της διοργάνωσης, ο ποταμός Αχελώος, πρωταγωνιστής στον τόπο μας,  του μύθου και της ιστορίας.

Χορηγοί των εκδηλώσεων  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και η  Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών.        


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 11 Οκτωβρίου 2020, πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

 

1) Καλλιτεχνικός : Χορόδραμα «Αχελώος, ο ποτάμιος θεός», Καπναποθήκες Παπαστράτου, Σάββατο, 03/10/2020, 11.00π.μ.  από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Παναγία Προυσιώτισσα"

 

 2)Ακαδημαϊκός : Περιλαμβάνει δύο Projects.  ένα για τη βιοποικιλότητα του Αχελώου και ένα για τα πράσινα επαγγέλματα από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Παναγία Προυσιώτισσα" 

 

 3) Ξενάγηση - Περιήγηση στην Κοιλάδα του Αχελώου και στις εκβολές του από την ΕΠΠΙ-Δρούμε

 

Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων είναι το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 11.00 π.μ. στις Καπναποθήκες Παπαστράτου, με το Χορόδραμα

 

 «Αχελώος, ο ποτάμιος θεός»

 

από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα»

 

  Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Έργο 664.020,00 € για την πυροπροστασία  σχολείων του  Δήμου Αγρινίου.

 

 Στην ένταξη έργου που αφορά στην «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες» προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου.

 

Το έργο προϋπολογισμού 664.020,00 € χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»   του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

«Θωρακίζουμε τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας υλοποιώντας ένα σημαντικό έργο  πυροπροστασίας στα σχολικά κτίρια του Αγρινίου. Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτη. Αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η λήψη όλων των προβλεπόμενων  μέτρων προστασίας τα οποία θα συμβάλλουν στην αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών και ατυχημάτων», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Από  το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγρινίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την έλευση προσφύγων – μεταναστών  στο Αγρίνιο γίνεται σαφές ότι ο  Δήμος Αγρινίου έχει ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση του σχετικά με τις προσφυγικές ροές.  Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες.

Όσον αφορά τη σύσκεψη, δεν μπορεί  η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κερκόπορτα  για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών. 

Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών  στο Αγρίνιο. Είναι μια συζήτηση  η οποία,  για την κοινωνία του Αγρινίου,  δεν υφίσταται.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη  σύσκεψη για το θέμα, ματαιώθηκε  με παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων στον Δήμου Αγρινίου

Στην ένταξη ενός σημαντικού έργου για τη συνολική  αντιμετώπιση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Πρόκειται για το έργο  «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αγρινίου»προϋπολογισμού 694.000,00 € από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή καταφύγιου  αδέσποτων ζώων συντροφιάς δυναμικότητας 40 θέσεων. Στο υπό ανέγερση καταφύγιο θα   πληρούνται  οι ειδικές προδιαγραφές, διατάξεις και κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων  Υπουργείων σχετικά με την παραμονή αδέσποτων ζώων σε κτήριο.

Η ανέγερση του κτιρίου θα  γίνει σε οικόπεδο εμβαδού 11.609,68  m2 επί του νέου δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ  στην Κοινότητα Στράτου του Δήμου Αγρινίου.  Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων είναι 564,19 m2 και ο συνολικός τους όγκος 2075,58 m3.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ