«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση - κάλεσμα για το συλλαλητήριο

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   -   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

Συνάδελφοι,

Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά  βρισκόμαστε  αντιμέτωποι  με όλο και περισσότερα προβλήματα. Οι ανάγκες μας  και τα δικαιώματά μας συνθλίβονται,  για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος,  για να αντισταθούμε  σ’ αυτή την επίθεση,  από το δρόμο  του αγώνα  και...

της οργάνωσης  της πάλης  συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και συλλόγους .

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του  σημαίνουν  συναγερμό.

Ενάντια στην πολιτική  που εκθέτει  την υγεία του λαού στον  κίνδυνο  της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά  μέτρα προστασίας , ενάντια στην ίδια πολιτική που επιτίθεται  στο εισόδημα  και τα δικαιώματα των εργαζομένων , φορτώνοντας για μια ακόμα φορά  στην πλάτη τους  τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  φέρνει ακέραια την ευθύνη  που η υγεία του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γιατί έκανε κουρελόχαρτο όλα τα πρωτόκολλα της υγείας για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις  των επιχειρηματικών ομίλων. Μεταθέτει σε κάθε ευκαιρία στην ατομική ευθύνη   τη διασπορά  της πανδημίας  την ίδια ώρα που δεν παίρνει  κανένα μέτρο για τον συνωστισμό  στα μέσα μαζικής μεταφοράς , το συνωστισμό των μαθητών  στις σχολικές αίθουσες  ( 25-30) , τις ελλείψεις  εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, στους χώρους εργασίας που έχουν μετατραπεί σε εστίες  υπερμετάδοσης  του κορονοϊού.

Με την πολιτική της η κυβέρνηση  ακύρωσε στην πράξη  τη μεγάλη προσπάθεια  των εργαζομένων  και των λαϊκών στρωμάτων  στην αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας το Μάρτιο. Και όχι μόνο αυτό. Εγκαλεί  όσους αγωνίζονται   για να διασφαλιστεί η υγεία του λαού, τα μεγάλα συλλαλητήρια  των μαθητών , τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  σε όλους τους κλάδους  και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας που  έβαλε σε εφαρμογή τον χουντικής έμπνευσης  νόμο για τον περιορισμό  και απαγόρευση των κινητοποιήσεων  και έστειλε τα ΜΑΤ  για να τις καταστείλει. 

Συνάδελφοι,

Το ίδιο ανοχύρωτη είναι η ζωή μας σε όλα τα μέτωπα. Η μεγάλη ανεργία , η δουλειά λάστιχο χωρίς μέτρα προστασίας  και υγείας , που έχει  σαν αποτέλεσμα  πολλά εργατικά ατυχήματα και θανατηφόρα, τα χαμηλά μεροκάματα, η απληρωσιά, η ανασφάλιστη  εργασία, οι εκβιασμοί στους χώρους δουλειάς, η έλλειψη υποδομών για την προστασία του λαού  από πλημμύρες – πυρκαγιές- σεισμούς , όπως έδειξαν οι πρόσφατες πλημμύρες  και στην περιοχή μας.

Όλα αυτά  αποδεικνύουν  ότι η επίθεση θα ενταθεί και η ζωή μας θα χειροτερέψει, αν αναλογιστούμε και τα μέτρα  που ψήφισε  για τον περιορισμό  και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων. Η μια κυβέρνηση  συμπληρώνει την προηγούμενη. Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το δικαίωμα της απεργίας. Η Ν.Δ. το δικαίωμα της διαδήλωσης . Από κοινού  θωρακίζουν το αντεργατικό οπλοστάσιο  απέναντι  στους «εχθρούς»  εργαζόμενους , τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους.

Συνάδελφοι, πρέπει  να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός για να σταματήσουμε την επίθεση τους . Δίνουμε απάντηση στις 13 Οκτώβρη , κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

 

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε  :

 

Ø Άμεσα μέτρα  στήριξη του δημόσιου συστήματος  υγείας- πρόνοιας δωρεάν για όλους.

Ø Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ø Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς .  Επαναλαμβανόμενα τεστ  για τον κορονοϊό με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Ø Άμεσα μέτρα στήριξης  των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ø Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών  νόμων  που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ø Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, να σταματήσει η διακοπή παροχής ρεύματος- νερού  στις λαϊκές  οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους

Ø Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  13 ΟΚΤΩΒΡΗ

Ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο ΑΓΡΙΝΙΟ

 

ΤΟ Δ.Σ.