«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Προμήθεια τριών απορριμματοφόρων και 400 καφέ κάδων από τον Δήμο Αγρινίου

 Προμήθεια τριών απορριμματοφόρων για συλλογή βιοαποβλήτων και 400 καφέ κάδων από τον Δήμο Αγρινίου. 

 Στην ένταξη  του έργου  «Προμήθεια κάδων και οχημάτων συλλογής και μεταφοράς (απορριμματοφόρων) αστικών βιοαποβλήτων - Δήμου Αγρινίου» στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου...

 

Το έργο προϋπολογισμού 670.000,00ευρώ περιλαμβάνει την προμήθεια τριών (3) απορριμματοφόρων  κατάλληλων για τη συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων καθώς και την προμήθεια τετρακοσίων (400) καφέ κάδων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός των  ορίων του Δήμου Αγρινίου, σε θέσεις οι οποίες θα είναι προσβάσιμες και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), για την προσωρινή αποθήκευση αστικών βιοαποβλήτων.

 

Στη σημασία του έργου  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Βήμα βήμα, όλοι μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε το Δήμο Αγρινίου πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Με την τοποθέτηση των καφέ κάδων και την προμήθεια των απορριμματοφόρων φθάνουμε ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η αύξηση της ανακύκλωσης και η μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή. Είμαι βέβαιος ότι οι Αγρινιώτες θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία καθώς η περιβαλλοντική αναβάθμιση  αποτελεί  προτεραιότητα μας».

 

Τα προδιαλεγμέναβιοαπόβλητα (κυρίως υπολείμματα τροφών) θα συλλέγονται στους καφέ κάδους χωρητικότητας 660 λίτρων ο καθένας, δύο φορές την εβδομάδα (τρεις φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες) και θα οδηγούνται στο Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Aπό το Δήμο Αγρινίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης του κοινούγια τη λειτουργία των καφέ κάδων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ