«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου  έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών υλοποίησε δύο δράσεις ενημέρωσης στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020.

Η 15η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το 2008 ως «Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών». Οι εργαζόμενοι στις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, ειδικά την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε. Η δράση περιλάμβανε...

διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με πλήρη αναφορά και υπόδειξη στο σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, από το επιστημονικό προσωπικό των Δομών Αστέγων.

Την 16ηΟκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Φτώχειας,οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Αγρινίου (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Ιατρείο, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας &Υπνωτήριο)ενημέρωσαν για τα ζητήματα  κοινωνικού αποκλεισμού.

Στον Δήμο Αγρινίου η δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης, όπου κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα, φροντίδα,  στέγη και θα μπορεί  να απολαμβάνει  τα δικαιώματα του, είναι προτεραιότητα.

Οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Αγρίνιου(Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας &Υπνωτήριο)είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020.





Για τις δράσεις, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

 

Ο  Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Καλαντζής

 

***

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 

ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΓΑΝΤΙΑ, ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ  ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

 

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ασφαλέστερη  διαχείριση των απορριμμάτων που χρησιμοποιούμε την περίοδο της πανδημίας, συστήνει στους Δημότες να ακολουθούν ΥΠΕΥΘΥΝΑ τις οδηγίες  διαχείρισης τους.

Η ρίψη των γαντιών και μασκών  στο οδόστρωμα, στα πεζοδρόμια και σε δημόσιους χώρους είναι κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία και έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΑΝΤΙΑ, ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ  ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ:

 

ü ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ

ü  ΤΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ü  ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ KAΔΟ

ü  ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΔΟΥ

ü  ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

ü  ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΓΑΝΤΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ

ü  ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥΣ

 

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΔΑΓΚΛΗ 25 & ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ , ΤΗΛ 26413-63621-624

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                 ***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21/10/2020

Σε συμμόρφωση με τις κρατικές οδηγίες και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID19, καθώς και σε εφαρμογή της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 64450/11-10-2020 (ΦΕΚ 4484 Β’), ανακοινώνουμε ότι:

 Για την 21η Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη,  επιτρέπεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ως ακολούθως:

1.    Συμμετοχή όλων των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ πωλητών που συνήθως δραστηριοποιούνται κατά την ημέρα Τετάρτη στην λαϊκή αγορά και στις θέσεις που έχουν  τοποθετηθεί, εφόσον έχουν ανανεώσει τις άδειές τους και με πώληση μόνο των προϊόντων που αναγράφονται στην άδειά τους.

2.    Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα.

3.    Όλοι οι πωλητές (παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,

4.    Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

5.    Οι προσερχόμενοι σε αυτή καταναλωτές οφείλουν να μην συνωστίζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που ισχύουν σε όλες τις συναλλαγές (τήρηση αποστάσεων, χρήση γαντιών, κλπ).

6.    Όλοι οι συμμετέχοντες (πωλητές και καταναλωτές), θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις συστάσεις – παρατηρήσεις των εποπτών των λαϊκών αγορών.

***

Ακόμη μία σεζόν ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄είναι έτοιμος να υποδεχτεί το κοινό του με επιλεγμένες ταινίες.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου έχοντας ως  προτεραιότητα την ασφάλεια και την άνετη παρακολούθηση σε έναν από τους μεγαλύτερους σε χωρητικότητα κινηματογράφο της Ελλάδας  καλεί  όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης στον αγαπημένο κινηματογράφο της πόλης.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα τηρηθεί  πιστά το υγειονομικό  πρωτόκολλο αλλά και οι οδηγίες προστασίας για την αποφυγή διασποράς του COVID 19.  Γι αυτό το λόγο θα υπάρχει  η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των θέσεων.

Παρακαλούνται οι πολίτες, προκειμένου να αποφεύγεται  ο συνωστισμός στο ταμείο,  να προτιμούν  την τηλεφωνική κράτηση για την έκδοση των εισιτηρίων τους.

 Η ημέρα έναρξης της χειμερινής περιόδου είναι η 22α Οκτωβρίου 2020 με έργα Α΄ προβολής αλλά και αφιερώματα στον παλιό καλό κινηματογράφο.

 

***

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 7ου ΒΡΕΦΙΚΟΎ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ένα ακόμη Βρεφικό Τμήμα, το 7ο στον Δήμο Αγρινίου, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το νέο τμήμα, το οποίο θα στεγάζεται στον 5ο Παιδικό Σταθμό,  θα φιλοξενεί 13 βρέφη από τα 90 που φιλοξενούνται συνολικά στα 7 τμήματα.

 

Στην αναγκαιότητα  λειτουργίας τους αναφέρθηκε ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα αίτημα της κοινωνίας. Όχι μόνο αποδώσαμε βρεφικά τμήματα στην πόλη αλλά τα αυξήσαμε κατανοώντας τις ανάγκες των νέων οικογενειών. Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια ένα δύσκολο εγχείρημα,  το οποίο με την αφοσίωση των εργαζομένων,  έγινε πραγματικότητα. Θέλω να συγχαρώ τον ΠρόεδροΓιάννη Βασιλείου  και τους εργαζόμενους στην ΚΟΙΠΑ για την ουσιαστική προσφορά τους.».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από την Διεύθυνση  Παιδείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνεται ότι στο  πλαίσιο των προγραμμάτων του  Ιδρύματος  Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΒΙΜ)  υλοποιούνται δύο (2) προγράμματα στο 2οΓυμνάσιο Αγρινίου.

Τα προγράμματα  είναι τα εξής:

  1. Δημιουργία Ιστοσελίδας ( 50 ώρες), θα γίνονται Δευτέρα & Πέμπτη ώρες 16:00-19:00.
  2. Επεξεργασία Κειμένου - Διαδίκτυο ( 50 ώρες), θα γίνονται Τρίτη & Παρασκευή ώρες 16:00-19:00.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ