«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Εγκαίνια των γραφείων της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας


Τα εγκαίνια του ιδιόκτητου χώρου της έκανε η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 στις 6 το απόγευμα στην οδό Γρ. Χονδρού 11 στο Μεσολόγγι.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Αντινομάρχης κ. Θανάσης Μαυρομάτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιος Σαρδέλης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θόδωρος Τσούχλος, ο... πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κ. Γιώργος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Μέμη Γούργαρη, ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Κατσίφας, ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Ψαρράς, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Τσάμης, ο τέως Διευθυντής ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιάκωβος Παλαιολόγος, Διευθυντές σχολείων και αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και φίλοι. Τον Αγιασμό των γραφείων τέλεσε ο Αιδεσιμότατος π. Ανδρέας Καππές και ο ιεροδιάκονος π. Καλιάφας.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε:
Εσείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκετε τα παιδιά μας δίνετε σήμερα παράδειγμα δημιουργίας. Το επάγγελμά σας είναι λειτούργημα. Σας εμπιστευόμαστε ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας. Να σας συγχαρώ για την κίνησή σας. Θα είμαστε κοντά σας και θα συμβάλλουμε έμπρακτα στη στήριξή σας.ίνια
Ο Διευθυντής ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του σημείωσε:
Να συγχαρώ το ΔΣ για την επιτυχή έκβαση των αγώνων του. Ο χώρος θα γίνει σίγουρα σημείο αναφοράς. Έχετε δείξει με τις δυναμικές σας πρωτοβουλίες το δρόμο και θεωρώ ότι τα νέα γραφεία θα είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε στο χαιρετισμό του:
Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στα εγκαίνια του γραφείου της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Κάθε τοπική Ένωση χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και των τοπικών αρχών. Τα γραφεία κάθε ΕΛΜΕ είναι ένα αναμμένο φως που δηλώνει την παρουσία των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τη Δημόσια Εκπαίδευση, ειδικά στις δύσκολες μέρες μας. Θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα μιας κι έχετε βάλει κι άλλους στόχους!
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ άλλων σημείωσε:
Τα σημερινά εγκαίνια, παραμονή της 5ης Οκτωβρίου Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών, αποτελούν για την Ένωσή μας μια ξεχωριστή στιγμή. Μετά την αποχώρηση από ενοικιαζόμενο χώρο και την εννιάχρονη περιπλάνηση, η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αποκτά ιδιόκτητο χώρο που φιλοδοξία μας είναι να γίνει σημείο αναφοράς.
Με σεβασμό στο κάθε ευρώ των εισφορών των συναδέλφων δημιουργήσαμε ένα χώρο που αποδίδεται σήμερα σε όλους, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.
Άμεσα δημιουργείται γραφείο συνταξιούχων, γραφείο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Ξεκινάμε αυτόνομα κοινωνικό φροντιστήριο. Ο χώρος θα είναι διαθέσιμος για ημερίδες, σεμινάρια, συζητήσεις και εργαστήρια μικρής κλίμακας. Ζητάμε τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα Διοικητικά Συμβούλια από το 2011 και μετά που στήριξαν και υλοποίησαν την ιδέας αγοράς γραφείων, τα μέλη της Ένωσης που έδωσαν εντολή πριν 10 μήνες για την αγορά καθώς και τους συναδέλφους Παναγιώτη Μυλωνά και Νώντα Πανά για τις δεκάδες ώρες που αφιέρωσαν για να προλάβουμε να παραδώσουμε το χώρο σύμφωνα με τον αρχικό χρονοπρογραμματισμό.
Σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2020, μπαίνουμε στο σπίτι μας! Να είναι καλορίζικο!

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

    Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
    Κωνσταντίνος Κατσαρός    Παναγιώτης Κίντας