«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 Με συμμετοχή επιχειρησιακών στελεχών και υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο με θέμα : «Tην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων εν όψει χειμερινής περιόδου 2020-2021».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχουν προηγηθεί  δύο έκτακτες συνεδριάσεις  του Συντονιστικού με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο:

«Είμαστε σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Όλοι εμείς που μετέχουμε στο Συντονιστικό αποδείξαμε ότι  υπάρχει συνεργασία και τα συνεργεία ήταν επί ποδός για να σπεύσουν όπου υπήρχε ανάγκη. Η Δημοτική Αρχή κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να θωρακίσει σημεία που δημιουργούνταν έντονα προβλήματα όπως πχ. στην περιοχή του κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ όπου υλοποιήσαμε ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό  έργο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση».


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Κολοβός, Κ. Καλαντζής, Χρ.Γκούντας, M.Σκορδόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας   Χριστόφορος Μπόκας,  ο Δ.Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, ο Δ/της Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κ. Κιτσοπάνος,εκπρόσωπος του Δασαρχείου,πρόεδροι  Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ξεκινά το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου,  του Δήμου Θέρμου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.

Στο Φεστιβάλ  θα λάβουν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και οι παραστάσεις θα δοθούν στο θερινό Κινηματογράφο  ΕΛΛΗΝΙΣ την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

ToΦεστιβάλ   γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών δίνοντας  βήμα στις τοπικές χορωδίες και τους νέους καλλιτέχνες.

Λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του covid 19  και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί αυστηρώς στις 6.30.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Η είσοδος είναι  ελεύθερη. Λόγω μέτρων όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Αγρινίου) για την συνδρομή του στο φεστιβάλ.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ