«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ανάπλαση τμήματος της παλαιάς πόλης του Αγρινίου

 Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο « ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ  Ο.Τ. 63-64 ΚΑΙ Ο.Τ. 66 ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο προϋπολογισμού 855.000 ευρώαπό το Πράσινο Ταμείο και ίδια έσοδα του Δήμου περιλαμβάνει μια από τις πλέον κεντρικές περιοχές της πόλης. Αποτελεί τμήμα της παλαιάς πόλης του Αγρινίου (πυκνοδομημένο τμήμα του σχεδίου πόλης Αγρινίου του 1852) με σοκάκια και πεζόδρομους μεταξύ των κελύφων των παλαιών κτισμάτων που κοσμούνται  με αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά στοιχεία του 18ου αιώνα.

 Συγκεκριμένα περιλαμβάνει το τμήμα του Αγρινίου με όρια:

βόρεια  την οδό Σκαλτσοδήμου, ανατολικά την οδό Κακαβιά, βορειοανατολικά την οδό Αγ.Χριστοφόρου, δυτικά την οδό Αντωνοπούλου και νότια την οδό Ι. Σταϊκου. Συνορεύει με την πλατεία Μ. Δημάδη και την Δημοτική Αγορά, το υπόγειο Δημοτικό parking,  την πλατεία Ειρήνης  και περιβάλλεται από κεντρικές εμπορικές οδούς. 
«Το κέντρο της πόλης εξελίσσεται σε ένα χώρο κατάλληλο για την ανάπτυξη της εμπορικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά ποικίλων κοινωνικών δράσεων. Η  αναβάθμιση της περιοχής περικλείει το όραμα μας για ένα Αγρίνιο σύγχρονο και  λειτουργικό. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 Το συγκεκριμένο  έργο αποτελεί κομμάτι της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και συνδέεται με το  έργο της «Επέκτασης και αναβάθμισης δικτύου πεζοδρόμων πόλης» προϋπολογισμού 4.000.000€ που περιλαμβάνει μια σειρά νέων πεζοδρομήσεων στο εσωτερικό δακτύλιο της πόλης του Αγρινίου και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έργα 25 εκατομμυρίων ευρώ για το Αγρίνιο 

         Στην αποδοχή χρηματοδότησης πέντε  σημαντικών   έργων  προϋπολογισμού   25.469.000ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Η έγκριση αφορά :

 -«Έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων περιοχής 2ης ΔΕ Νομού Αιτ/νιας» προϋπολογισμού  20.049.289,37 €από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 - «Ανάπλαση Οδού Χαριλάου Τρικούπη και σύνδεση του εμπορικού κέντρου με το  Επιχειρηματικό Κέντρο στη Νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου»προϋπολογισμό 3.300.000,00 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»

 Έργα διευθέτησης σε τμήματα του ρέματος Λυκοραχίτη»με προϋπολογισμό 730.000,00 € από Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

 - «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών»  990.000 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

-«Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού».και επιχορηγείται με το ποσό των 400.000 €   «Φιλόδημος ΙΙ».

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά : «Δημιουργούμε υποδομές που διασφαλίζουν την βελτίωση της ζωής στις επόμενες γενιές. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε έργα πουαντιμετωπίζουν το σοβαρό ζήτημα  της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην περιοχή μας, θωρακίζουν τον δήμο από έντονα καιρικά φαινόμενα, προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον.Δουλεύουμε εντατικά για να αλλάξουμε την πόλη με ουσιαστικά έργα».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίουκαι ώρα 17:00 θα συνεδριάσει τα Δημοτικό Συμβούλιο ΑγρινίουΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για τη λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:          

 

1.      Έγκριση της υπ’ αριθμ. 3/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Συστατική Πράξη του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.)  Π.Ε.  Αιτωλοακαρνανίας».

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).

 

2.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2020.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

3.      Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έκθεση εσόδων - εξόδων  Γ΄ τριμήνου  2020  για  τον έλεγχο υλοποίησης  του  προϋπολογισμού  έτους  2020».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

4.      Περί εξωδίκου συμβιβασμού και περί άσκησης ή μη  έφεσης κατά της με αριθμό 97/2019 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

5.      Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2020, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής).

 

6.      Παράταση μίσθωσης ακινήτου όπου στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

7.      Παράταση μίσθωσης ακινήτου όπου στεγάζεται ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

8.      Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου εγκαταστάσεως.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 45/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

9.      Υλοτόμηση δένδρων του Δήμου Αγρινίου για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 46/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

10.  Καθορισμός τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων  στην ιδιοκτησία με κτηματ. αριθμό 090263 στο Ο.Τ. 1246 σχ. πόλης Αγρινίου, με φερόμενο ιδιοκτήτη τον Δ. Φ. Βέλλιο (σύμφωνα με το Πρακτικό εκτίμησης αξίας επικειμένων της 4/98 Πράξης Εφαρμογής).

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

11.  Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 124/2006 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθορισμός τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων από την 4/98  Πράξη Εφαρμογής, επί αιτήσεως Λαμπρινής Χριστοδούλου του Βασιλείου στην Επέκταση σχ. πόλης»και   επανακαθορισμός τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων στην ιδιοκτησία  με κτηματολ. αριθμό (030103), στο Ο.Τ.1062 – Επέκταση 1991.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

Για την διεξαγωγή της 12ης/2020 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δια Περιφοράς, απαιτείται η συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, η οποία διασφαλίζεται με αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής – ψήφου (θα σταλεί με την πρόσκληση) στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την ημέρα της διεξαγωγής της συνεδρίασης (Δευτέρα 26 Οκτωβρίου) και από ώρες 12:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ