«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών

Το ΕΚΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών όλης της χώρας που αποδεικνύουν με τον αγώνα τους ότι τα καλυμμένα με μάσκα στόματα έχουν δυνατή φωνή και διεκδικούν την μόρφωση και την ζωή που τους αξίζει . Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί, γονείς,  μαθητές και   εργαζόμενοι,  όλοι μαζί διεκδικούμε...

υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές .

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø  Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ø  Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Ø  Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας!

Εδώ και τώρα το υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών .

ΤΟ Δ.Σ.

***

Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Για εργατικό ατύχημα ελαιοχρωματιστή

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

Ν.  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13 ΤΗΛ : 26410 22325

 

Αγρίνιο 1- 10- 2020

 Άλλο ένα  εργατικό ατύχημα συναδέλφου ελαιοχρωματιστή σημειώθηκε την Τετάρτη 30-09-20 στο Ελαιόφυτο Αιτωλ/νίας,  όταν συνάδελφος έπεσε από σκαλωσιά  ύψους 3 μέτρων  κάτω από αδιευκρίνιστες  συνθήκες.

Το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα  που έγιναν  στην περιοχή μας, όπως πρόσφατα ο θάνατος  του ηλεκτρολόγου  και το ατύχημα  του συναδέλφου  που εργάζονταν στη Λευκάδα  και έπεσε  από σκεπή με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό  με τα ελλιπή μέτρα  υγιεινής  και ασφάλειας  και την υποστελέχωση  του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας  και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών ,  έχουν σαν αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι  να δίνουν καθημερινά  μάχη για την  επιβίωσή τους . Τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι έχουν  πάρει πλέον ανεξέλεγκτε διαστάσεις. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρουν  όλες οι κυβερνήσεις  διαχρονικά με τις πολιτικές τους που  επιτρέπουν στους εργοδότες  να αντιμετωπίζουν τους  εργαζόμενους ως εμπόρευμα και κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ την επάνδρωση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών   με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού , ώστε να γίνονται  τακτικοί έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε να παίρνονται όλα τα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας. Πενθήμερο, επτάωρο, τριανταπεντάωρο.

ΤΟ Δ.Σ.

***

Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Για τη δίκη της Χ.Α.

Οι Ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής παραμένουν μέχρι σήμερα  ατιμώρητοι  για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  και τις εγκληματικές –δολοφονικές επιθέσεις  σε  συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μετανάστες.

Δεν έχουμε αυταπάτες ,γνωρίζουμε καλά  ότι είναι τσιράκια – μαντρόσκυλα του συστήματος  και των αφεντικών. Αυτό ακριβώς δείχνει  η πολυετής διάρκεια της δικής και η στάση της Εισαγγελέως που στην ουσία ξεπλένουν τον εγκληματικό της χαρακτήρα.

Στις 7 Οκτώβρη θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστή για τη Χρυσή Αυγή. Γνωρίζουμε καλά ότι τη δράση τέτοιων μορφωμάτων δε θα την ανακόψει κανένα  δικαστήριο, μόνο η οργάνωση της ταξικής πάλης  απέναντι στο σύστημα που τους θρέφει  και η απομόνωσή τους σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά  και παντού.

Είναι απαίτηση  κάθε τίμιου και σκεπτόμενου εργαζόμενου , κάθε άνεργου , κάθε μετανάστη , να μπουν στη φυλακή  οι ηθικοί και φυσικοί δολοφόνοι  του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους  στη μαζικοποίηση του σωματείου, στο δυνάμωμα της ταξικής πάλης  για να τσακίσουμε το φασισμό  και το σύστημα που τους θρέφει.

 

ΤΟ Δ.Σ.