«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 24χρονος στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (11-5-2016) αργά το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 24χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα....
οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τον 24χρονο να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία ακινητοποίησαν για έλεγχο και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 15,5 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 24χρονου στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν δυο ακόμα συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ληστείες

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις ληστειών

Ο δράστης πρώτες πρωινές ώρες εντόπιζε θύματα – κοπέλες, σε εισόδους πολυκατοικιών και με τη χρήση βίας τους αφαιρούσε χρήματα και αντικείμενα


Συνελήφθη, σήμερα (12-5-2016) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για διάπραξη ληστειών και αντίσταση.

Ειδικότερα, ο 29χρονος σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, άσκησε σωματική βία σε 20χρονη ημεδαπή, τη στιγμή που εισέρχονταν σε πολυκατοικία και της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της, που περιείχε μικρό χρηματικό.

Για τη διεύρυνση του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αστυνομικοί της οποίας αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τεχνικές μεθόδους, εντόπισαν σε μικρό χρονικό διάστημα τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψη του, ο 29χρονος προέβαλλε αντίσταση απωθώντας τους αστυνομικούς και επιχειρώντας να διαφύγει, ενώ στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν το κινητό τηλέφωνο που πριν λίγο είχε αφαιρέσει, το οποίο αφού κατέσχεσαν παρέδωσαν στην 20χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης πριν ένα μήνα περίπου, με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε επιτεθεί σε 22χρονη γυναίκα, σε ανελκυστήρα πολυκατοικίας και της είχε αφαιρέσει την τσάντα της, που περιείχε μικρό  χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 29χρονου, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατέσχεσαν ως προϊόν κλοπής.

Επισημαίνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αθλητική βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου αύριο να παραπεμφθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες συνεχίζονται ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Απρίλιο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 494- άτομα. Ειδικότερα :
·        10
για ληστείες
·        52
για κλοπές/διαρρήξεις
·        62
για ναρκωτικά
·        45
για καταδιωκτικά έγγραφα
·        121
για παράνομη είσοδος & παραμονή στη Χώρα μας
·        1
για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών
·        202
για λοιπά ποινικά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 340 υποθέσεις. Ειδικότερα:

·        9
για ληστείες
·        110
για κλοπές/διαρρήξεις
·        56
για ναρκωτικά
·        165
για λοιπά αδικήματα


Εξαρθρώθηκαν πέντε εγκληματικές ομάδες  - σπείρες:
·        Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές του Αγρινίου. Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Πρέβεζα. Εξιχνιάστηκαν τρείς κλοπές σε οικίες.
·        Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Nαυπάκτου. Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Ευρυτανία Εξιχνιάστηκαν δέκα κλοπές κατά τις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα, Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις (18.000) ευρώ.
·        Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που πραγματοποιούσε λαθρανασκαφές σε αρχαιολογικό χώρο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Συνελήφθησαν πέντε μέλη μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο αρχηγός της. Κατασχέθηκε ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις λαθρανασκαφές.
·        Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε και εισήγαγε από την Αλβανία στην Ελλάδα ναρκωτικά. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
·        6
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
·        27
κιλά κάνναβης περίπου
·        41
δενδρύλλια κάνναβης
·        164
δισκία ναρκωτικών
·        3.530
ευρώ
·        200
Λέκε Αλβανίας
·        23
μαχαίρια, γκλοπ, ασύρματοι κ.λπ.
·        12
κυνηγητικά όπλα
·        12
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
·        11.279
φυσίγγια
·        2.217
είδη λαθρεμπορίου ( πακέτα τσιγάρων)
·        65
κιλά λαθραίου καπνού περίπου
·        27.398
κροτίδες & παιδικά αθύρματα
·        36
πυροτεχνήματα
·        11
πυροκροτητές
·        18,5
μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι