«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το Ε.Κ. Αγρινίου για απολύσεις εργαζομένων από Εφορία Αρχαιοτήτων Δ. Ελλάδας

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. κάνει γνωστό στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής   τις ενέργειες της εφορίας αρχαιοτήτων  Δυτικής Ελλάδας που προχώρησε σε 150 απολύσεις  εργαζομένων  που εργάζονταν στους οδικούς άξονες της Ιόνιας  οδού  και της Αμβρακίας-  Ακτίου .

Η συγκεκριμένη  εφορία αρχαιοτήτων δικαιολόγησε αυτές τις απολύσεις  λέγοντας ότι τελείωσαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ , ότι το υπουργείο δεν έβγαλε καινούρια κονδύλια για την αποπεράτωση των έργων  και  ότι...
  τα έργα βρίσκονται προς το τελείωμά τους. 
Τόσο η κυβέρνηση  όσο και η εργοδοσία  αδιαφορώντας  για την τύχη  των 150  οικογενειών  των απολυμένων,  που μπαίνουν κι αυτοί στο μακρύ  κατάλογο της ανεργίας , προσπαθεί  μ’ αυτές τις φτηνές δικαιολογίες να δώσει εξηγήσεις .
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση  και το υπουργείο πολιτισμού να πάρει τα απαραίτητα μέτρα  για την ολοκλήρωση των έργων  και να ξαναπάνε στη δουλειά τους  οι εργαζόμενοι.
Να προχωρήσουν σε καινούργιες ενέργειες για το άνοιγμα  δραστηριοτήτων και εργασιών που θα αναδεικνύουν  την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και όχι μόνο όταν γίνεται κάποιος οδικός άξονας.  
Όχι μόνο να μην απολυθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι , αλλά να γίνουν κι άλλες προσλήψεις  στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Καλούμε τους εργαζόμενο, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους  και μαζί με την  υπόλοιπη εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουν φραγμό στην αντεργατική  αντιλαϊκή πολιτική  κυβέρνησης – Ε.Ε- εργοδοσίας. 
ΤΟ  Δ.Σ.