«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 5 Μάη 2016



Εορτασμός της 9ης Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Την 9η Μαΐου 2016 ημέρα Δευτέρα θα εορτασθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επέτειος της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία με το άρθρο 4, παρ. 1 του Ν. 2703/1999 καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα λάβουν χώρα κατά την ημέρα αυτή οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.
2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
3.  Ώρα 10.00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
4. Ώρα 10.30 π.μ.: - Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων (τρίγωνο) από τις αρμόδιες Αρχές κατά τη σειρά προβαδίσματος αυτών. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.       



***
Γνωριμία με τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Εκδήλωση στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

Εκδήλωση προκειμένου οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν από κοντά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε γωνιά και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιείται το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με ανοικτή του πρόσκληση καλεί όλους τους πολίτες στην εκδήλωση γνωριμίας με τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία διοργανώνεται στην Πάτρα, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00 - 21.30.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας τα έργα που γίνονται στην περιοχή μας. Να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και που γίνονται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουμε σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε όλο και περισσότερα πράγματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους να έρθουν στην εκδήλωση. Θέλουμε να δουν οι συμπολίτες μας που δουλεύουμε, πως δουλεύουμε και τι ακριβώς κάνουμε!».
Τη διοργάνωση έχουν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Europe Direct – Πάτρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» (Europe in my Region 2016).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης κοινού µε αφίσες, προβολή βίντεο, μουσικά δρώμενα κ.ά.
Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης μπορείτε να αναζητήσετε τη σχετική πινακίδα για να συμμετέχετε στο κυνήγι θησαυρού - treasure hunt που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για τη συγκεκριμένη δράση, οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού που θα διεξαχθεί σε 18 χώρες και συνολικά 45 Περιφέρειες. Οι «κυνηγοί», θα πρέπει να βρουν κρυμμένα στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να λύσουν ένα online κουίζ, και θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2613 611 403, 2613 611 407.

***

Πρόσκληση για διαδικασία διαπραγμάτευσης της μεταφοράς μαθητών στην περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων
Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 1 μ.μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής), η Οικονομική Επιτροπή για την ανάθεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών κατά τις ημέρες των Πανελληνίων.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί διαπραγμάτευση για την ανάθεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με Δ.Χ. Επιβατικό (9/θέσιο ή Ταξί) και Μικρό Λεωφορείο κατά την διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων του τρέχοντος σχολικού έτους 2015-2016 προϋπολογισμού 4.803,99 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α).
Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για τα δρομολόγια όσο και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr, καθώς και στην αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Αχαΐας.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς, όπως προσέλθουν στην παραπάνω συνεδρίαση προκειμένου να λάβουν μέρος στις παραπάνω διαδικασίες διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχων.