«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 16 Μάη 2016

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βράβευσε 12 γυναίκες και φορείς για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία


Δέκα γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες και δύο Συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας που συμβάλλουν και διαδραματίζουν πολλαπλό ρόλο στην κοινωνία βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών...


Θέμα της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας που εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ήταν «Γυναίκα Εργαζόμενη – Μητέρα: Πολλαπλοί Ρόλοι Ίσες Ευκαιρίες στην Κοινωνία».

«Για εμάς οι γυναίκες αυτές αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία, μοχθούν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, εργάζονται καθημερινά, συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις και φιλανθρωπίες, παλεύουν για τα δικαιώματα, ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους σε κάθε παιδί ασχέτως αν είναι βιολογικά δικό τους ή όχι. Και αυτές οι γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες είναι άξιες θαυμασμού αφού καταφέρνουν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τον χαιρετισμό του.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι κεντρικής σημασίας τόσο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο κυρίως για τη λειτουργία της δημοκρατίας, του σεβασμού του κράτους δικαίου και της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος σημείωσε πως «η ισότητα των φύλων σημαίνει για όλους μας ίση πρόσβαση, ενδυνάμωση, υπευθυνότητα και ίση συμμετοχή σε όλους τους τομείς».

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: Μαρία Καράμπελα, Μαρία Καραμπούλη-Αλεξανδροπούλου, Παρασκευή Κοτοπούλη, Δήμητρα Καραβέλα-Στασινού, Κασσιανή Κηπουργου, Τατιανή Σοφιανίδη, Παναγιώτα Λάζαρη, Άννα Σπηλιωτακάρα, Αθηνά Ισόγλου, Αικατερίνη Μπίκινη, το Λύκειο Ελληνίδων Γυναικών και ο Σύλλογος Αγέννητου Παιδιού.
Στην εκδήλωση που συντόνισε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, μίλησαν η Αδαμαντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας με θέμα «Αναπτυξιακές Δράσεις της ΠΔΕ για την υποστήριξη – ενδυνάμωση και Δικτύωση της Γυναίκας», η Ελένη Τσιομίδου, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- «Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Γυναίκα Αγρότισσα», η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, Πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε «Ο ρόλος της μητέρας στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον», η Ανδριανή Παπαδοπούλου και Μαρία Καραγεώργου - Συνήγορος του Πολίτη, «Ισότητα των Φύλων: Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος», η Κατερίνα Μέντη, Παιδοψυχίατρος «Εργαζόμενη μητέρα: Οι προκλήσεις και οι συνέπειες της πολλαπλότητας των ρόλων», η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Πρόεδρος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Οι Πυργιώτισσες», Αντιδήμαρχος Δ. Πύργου «Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία – Σκοπός και δράσεις του Συλλόγου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Συνήγορος του Πολίτη, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – ΕΝ.ΠΕ - Τομέας Ισότητας των Φύλων, Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Πατρών, Ένωση Γυναικών Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου «ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ», ΙΝΝΕR WHEEL ΕΛΛΑΔΟΣ, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών για τη διάθεση της αίθουσας.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook (https://www.facebook.com/pde.rwg/?ref=aymt_homepage_panel)


***

Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στην Ηλεία – Παρέμβαση του Π. Μπράμου στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Να αποζημιωθούν άμεσα και να εξεταστεί η περίπτωση ασφαλιστικής κάλυψης των ελαιοπαραγωγών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ζητά από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος ενημερώνει για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν τόσο οι καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών, όσο και οι ελιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για την εποχή, στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπράμου έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις που έλαβαν χώρα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, υπέστησαν σοβαρές ζημιές τόσο οι υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών (φρούτα και λαχανικά), όσο και η ελαιοκαλλιέργεια.
Ιδιαίτερα για την περίπτωση της ελιάς, σας επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια συνιστά μια από τις δυναμικές καλλιέργειες εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς καταλαμβάνει συνολική έκταση της τάξεως των 800.000 στρεμμάτων περίπου, εκ των οποίων τα 400.000 στρέμματα (50%) περίπου καλλιεργούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Η ζημιά που υπέστη η συγκεκριμένη καλλιέργεια από την πρόσφατη χαλαζόπτωση ήταν μεγάλη με τα ελαιόδεντρα να βρίσκονται στο στάδιο μεταξύ του τέλους της ανθοφορίας τους και της έναρξης καρπόδεσης.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, η καλλιέργεια της ελιάς δεν καλύπτεται για το συγκεκριμένο στάδιο με αποτέλεσμα το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας να μην κάνει δεκτές τις δηλώσεις των παραγωγών.
Σας θέτουμε, λοιπόν, τον προβληματισμό μας και σας ζητούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το ζήτημα ασφαλιστικής κάλυψης των ζημιωθέντων εκτάσεων της ελαιοκαλλιέργειας και αποζημίωσης των παραγωγών, καθώς η ζημία - σύμφωνα με πληροφορίες των αρμοδίων Υπηρεσιών μας - είναι μεγάλη».