«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 18 Μάη 2016

Μέχρι την Παρασκευή οι προτάσεις για μίσθωση 12 διαμερισμάτων για το πρόγραμμα «Στεγά-ΖΩ»
Συνεχίζονται μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή 20 Μαΐου οι καταθέσεις προτάσεων από ενδιαφερόμενους που θα δώσουν προς μίσθωση 12 διαμερίσματα, στα οποία θα διαμείνουν οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Στεγά-ΖΩ» που υλοποιείται στην Πάτρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Στη δημοπρασία μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής, καθώς και κοινοπραξίες, που έχουν κυριότητα τους ακίνητα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από...
το Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Κανάρη 44, τηλ. 2613 620704).
Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπορείτε να βρείτε τη διακήρυξη στο σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/6505-diakiryxi-dimoprasias-gia-tin-misthosi-12-akiniton-katoikion-kai-diamerismaton-gia-tin-stegasi-ofeloymenon-toy-programmatos-stegazo.html .
Στην προσφορά που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι θα περιγράφεται λεπτομερώς το προσφερόμενο ακίνητο.
Οι προσφορές ενδιαφέροντος θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται στην ως άνω υπηρεσία από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή το νόμιμο εκπρόσωπο του. Η εκπροσώπηση αποδεικνύεται με πληρεξούσιο έγγραφο, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής.
Το πρόγραμμα «Στεγά–ΖΩ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

***
Στο Γενικό Χημείο του Κράτους εστάλησαν δείγματα από τα λύματα – Αυτοψία από τρία κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, άμεσα το απόγευμα της Τρίτης, κατέφθασαν στην περιοχή του Πετρωτού Πατρών, τρία κλιμάκια της Περιφέρειας προκειμένου να εξετάσουν τι ακριβώς συνέβη με τη διαρροή λυμάτων στον κεντρικό δρόμο της Πατρών – Κλάους.
Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, τόσο χθες όσο και σήμερα, πραγματοποίησαν επιτόπιους έλεγχους για να διαπιστώσουν τους λόγους που τα αστικά λύματα κατέκλυσαν το οδόστρωμα.
Παράλληλα, συγκροτήθηκε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) και επισκέφθηκε σήμερα το σημείο πραγματοποιώντας εκτεταμένες δειγματοληψίες για να διαπιστωθεί η σύσταση των λυμάτων, αλλά και ποιες ακριβώς ήταν οι συνθήκες της διαρροής.
Το υλικό που ελήφθη τόσο από το δρόμο όσο και στις εγκαταστάσεις και δεξαμενές παρακείμενης επιχείρησης, εστάλη ήδη στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω ανάλυση και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.
Από τις Υπηρεσίες θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

***

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στις 23 Μαΐου ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Σε διενέργεια έκτακτων πρακτικών εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για δύο εβδομάδες και μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας οι έκτακτες αυτές εξετάσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου.
 «Πρώτιστο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και σε αυτή την κατεύθυνση εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών μας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στην έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί» ανέφερε ο Απ. Κατσιφάρας συνεχίζοντας: «Ωστόσο καλούμε το κράτος να σταθεί στο πλευρό μας και στο πλευρό των εργαζόμενών μας και να δώσει μία οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί σοβαρή μείωση προσωπικού και οι υπάλληλοί μας με αυταπάρνηση και υπερβάλλοντας εαυτόν, εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των συμπολιτών μας».
Ο προγραμματισμός εξέτασης των υποψηφίων θα ανακοινωθεί γραπτώς, μέχρι το μεσημέρι μεθαύριο Παρασκευή και θα ενημερωθούν σχετικά οι εκπαιδευτές.

***

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δράση στην Τουρλίδα στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τους εργαζόμενούς της από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού ΠΔΕ και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθαρίζοντας την παραλία της Τουρλίδας στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
Η δράση καθαριότητας είχε σαν αποτέλεσμα τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία (συνολικά 28 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) και στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά τη συμμετοχή και τον συντονισμό των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στην περιοχή μας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let’s Do It Greece», είναι να αποτελέσει την αρχή μίας νέας αντίληψης της έννοιας «προστασία του περιβάλλοντος», αλλά και μία προσπάθεια να βρεθεί η Περιφέρεια και οι άνθρωποί της στο «πεδίο δράσης», δίπλα και απέναντι στα προβλήματα της φύσης και των πολιτών.
Εθελοντικά στη δράση που έγινε την Τετάρτη 11 Μαΐου συμμετείχαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού ΠΔΕ, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Υφαντή και με τη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Συγκεκριμένα, καθαρίστηκε ένα χερσαίο τμήμα (λουρίδα) της παραλίας της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι (λιμνοθάλασσσα Κλείσοβας). Επιλέχτηκε η περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου είναι προστατευμένη από διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες (Natura SCI/SPA, Ramsar, Εθνικό Πάρκο) και χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και φροντίδας από κατοίκους και φορείς.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού επιλέγεται από τους φορείς που συμμετέχουν στην περίοδο μεταξύ 6-15 Μαΐου κάθε έτους και καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους, με τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού ή λίμνης, τμήματος του βυθού, δάσους, πάρκου ή όπου υπάρχουν σκουπίδια στη γειτονιά μας.
Η πρωτοβουλία στη χώρα μας συντονίζεται από τη HELMEPA για τρίτη χρονιά. Το 2015 η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες σε συμμετοχή, με περισσότερους από 12.500 εθελοντές, οι  οποίοι σε 270 εθελοντικές δράσεις, καθάρισαν συνολική έκταση 250 χιλιομέτρων και συνέλλεξαν 27 τόνους απορριμμάτων! Επτά τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1312284125453112.1073742522.400994473248753&type=1&l=5daa8c45ea&__mref=message_bubble)

***
 Στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επισκευή του 11ου Λυκείου Πατρών (Πυροσβεστείο)


Το ζήτημα του κτιρίου του 11ου Γενικού Λυκείου Πατρών (Πυροσβεστείο) συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και την παρουσία της Φωτεινής Συριώτη - Κυπραίου, προέδρου της Ένωσης Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων του Σχολείου.
Στο κτίριο, σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από το τμήμα Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ του Δήμου Πατρέων, το Νοέμβριο του 2014,  διαπιστώθηκε χρειάζονται παρεμβάσεις για την συντήρηση της σχολικής μονάδας, καθώς και επισκευές στα εξωτερικά μέρη του.
Όπως τονίστηκε, είναι αναγκαίο και πολύ σημαντικό να αποκατασταθούν οι βλάβες στο κτίριο δεδομένου ότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Αν και δεν προέκυψε από τον έλεγχο πρόβλημα στατικής επάρκειας η αποκατάσταση των φθορών είναι αναγκαία  έτσι ώστε να αποκλειστεί και να μηδενιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος στο χώρο του σχολείου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζει την ανάγκη της επισκευής διατυπώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Π.Ε. Αχαΐας στους γονείς και στους εκπροσώπους τους, αλλά και την  συνδρομή της Π.Δ.Ε. προς το Δήμο Πατρέων, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την αποκατάσταση των βλαβών.
Στη σύσκεψη εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Λυκείου συμμετείχαν ο πρόεδρος Παντελής Κυπριανός, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Δελαπόρτας, η ταμίας Έφη Στεργίου - Τριτάρη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Στεργίου.

***

Σε καλλιέργειες πατάτας και καρπουζιού στην Π.Ε. Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Μπράμος

Σε μονάδες συσκευασίας και εμπορίας νωπών οπωροκηπευτικών, αλλά και καλλιέργειες πατάτας και καρπουζιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος.
Ο κ. Μπράμος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και από τον τμηματάρχη ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής, Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ηλείας γεωπόνο Γεώργιο Μικέογλου, επισκέφτηκαν και τις εμπορικές επιχειρήσεις «Τακτικός Α.Ε.» στην περιοχή της Βάρδας και «Πανταζής Α.Ε» στα Λεχαινά.
Ενημερώθηκαν για την πορεία συγκομιδής της ανοιξιάτικης πατάτας για τιμές παραγωγού, αλλά και την εμπορία του προϊόντος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και όπως διαπιστώνεται έως τώρα, είναι μια καλή χρονιά με καλές αποδόσεις και αρκετά καλές τιμές, με ομαλή απορρόφηση του προϊόντος.
Όσο αφορά την πρώιμη θερμοκηπιακή καλλιέργεια καρπουζιού, ήδη άρχισε η συγκομιδή με καλές προϋποθέσεις εμπορίας και αναμένεται αυξημένη παραγωγή, ενώ παράλληλα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την διακίνηση των παραγομένων προϊόντων της περιοχής στο εξωτερικό, καθώς και θέματα μείωσης κόστους παραγωγής.