«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης στην Αιτωλοακαρνανία

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ακόμη τεσσάρων συνεργών τους

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει τους τελευταίους τρείς μήνες επτά φορτηγά

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της  οποίας αφαιρούσαν φορτηγά αυτοκινητα ιδιωτικής χρήσης από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στις (11-5-2016) στο Μεσολόγγι και στα Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαρων και του Τμήματος Ασφάλειας της ίδιας περιοχής, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 23, 22 και 19 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για...
τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραποίησης στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν τέσσερις ακόμη ημεδαπούς άνδρες, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 48, 32, 27 και 19 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο 25χρονος και ο 23χρονος, στις (11-5-2016) το πρωί στα Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ο 27χρονος και ο 19χρονος, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, οι δράστες αφαιρούσαν φορτηγά ιδιωτικής χρήσης από την Αιτωλοακαρνανία, τα οποία μετέφεραν στο Αίγιο και τον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου είτε παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν ξανά σε κυκλοφορία, είτε τα διέλυαν και τα χρησιμοποιούσαν ως ανταλλακτικά.

Η μεταφορά των οχημάτων γίνονταν οδικώς, ενώ σε όλες τις μετακινήσεις, μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργούσαν ως προπομποί των κλεμμένων φορτηγών προκειμένου να ελέγχουν το δρομολόγιο και να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις κλοπών φορτηγών, που έλαβαν χώρα από τις (21/2/2016) μέχρι και τις (11/5/2016) σε περιοχές του Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Νεοχωρίου και Κατοχής, ενώ τρία φορτηγά έχουν εντοπιστεί κατασχεθεί και αποδοθεί στους κατόχους τους.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κατοχή των δραστών και στα οχήματά τους :

•    Πέντε κινητά τηλέφωνα,
•    Δέκα κατσαβίδια,
•    Μια λίμα,
•    Ένα τρυπάνι,
•    Δύο ζευγάρια γάντια,
•    Πλήθος αποδείξεων διοδίων, που ταυτίζονται με τις ημερομηνίες που διαπράχθηκαν οι κλοπές.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία επιβατηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως προπομπούς κατά τα δρομολόγια μεταφοράς των κλεμμένων οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***

Επίσκεψη του Ελβετού Πρέσβη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. HODEL HANS RUDOLS συνοδευόμενος από την Επίτιμη Πρόξενο της Ελβετίας στην Πελοπόννησο, κα. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Φελιτσιτά, επισκέφθηκε σήμερα (13-5-2016) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο και το Διευθυντή της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο κ. ΣΕΙΝΤΗ Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.    


***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αγρίνιο για την ασφαλή διεξαγωγή του 6ου Λαϊκού δρόμου « Άγιος Αρτέμιος »

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι τη Κυριακή 15 Μαΐου 2016, κατά το χρονικό διάστημα από 09:45 έως 11:30, για την ασφαλή διεξαγωγή του 6ου Λαϊκού Δρόμου « Άγιος Αρτέμιος »,  θα  πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

•    Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις οδούς Κυριαζή, Επισκοπής, Αγγελοκάστρου, Πλατεία Δοκιμίου, ανώνυμες οδούς Δοκιμίου, παράπλευρη οδό αρδευτικής διώρυγας προς Λεύκα, οικισμός Βελούχι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία στα προαναφερόμενα σημεία θα διεξάγεται με εκτροπή των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν χρονικά για μικρό διάστημα ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

***
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων  υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, κατηγορούμενοι για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα
Στο πλαίσιο ελέγχου σε επιχείρηση, ο υπάλληλος έλαβε από τον λογιστή φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (12-5-2016) στην Αττική, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο υπάλληλος, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. 
Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.
Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (13-5-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

***
Συνεχίζονται οι αστυνομικές εξορμήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Συνελήφθησαν (56) δράστες, ενώ ελέχθησαν συνολικά (1103) άτομα και (719) οχήματα
Βεβαιώθηκαν (171) τροχονομικές παραβάσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της μη νόμιμης μετανάστευσης και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (12-05-2016), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν: (1103) άτομα και (719) οχήματα.
Προσήχθησαν: (57) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (56) άτομα, από τα οποία:
•    (16) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
•    (13) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (8) άτομα για κλοπές και κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος,
•    (6) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    (6) άτομα για παρεμπόριο,
•    (4) άτομα για κατοχή ναρκωτικών,
•    (2) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
•    (1) ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή
Βεβαιώθηκαν :
•    (171) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

***
Τη θεατρική παράσταση – κωμωδία
 «Ο Ηλίας του 16ου»
παρουσίασε χθες η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών
Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999,  αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε χθες (12 Μαΐου 2016), την παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Κατράνη. Η παράσταση, η οποία αποτελεί έργο του Αλέκου Σακελλαρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών.
Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μια θεατρική κωμωδία στην οποία τρεις σερβιτόροι - φίλοι, ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ’ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.
Τη διάρρηξη αναλαμβάνει να διαπράξει ο Θωμάς με τη βοήθεια του Ηλία, ο οποίος επιφορτίζεται με το ρόλο του «τσιλιαδόρου», μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό.
Ωστόσο, λόγω μιας κλοπής σε διπλανό σπίτι, για την οποία κατηγορείται μία υπηρέτρια, ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα…

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα:
Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό τομέα και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων  κοινωνικών ομάδων, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της.
Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.
Στην χθεσινή παράσταση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«...Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, βρισκόμαστε σήμερα στην παρουσίαση του θεατρικού έργου «ο Ηλίας του 16ου» από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που αποδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη πνευματική καλλιέργεια που διαθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας…

...Πίσω από τις αστυνομικές στολές υπάρχουν πάνω από όλα άνθρωποι βιοπαλαιστές όπως όλοι μας, άνθρωποι που συνδυάζουν το καθήκον τους με την κοινωνική προσφορά και την πνευματική τέρψη, άνθρωποι που αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας…»
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«…Επιτρέψτε μου μια, δυο μικρές αναφορές. Μια αναφορά στο αυτονόητο δικαίωμα του προσωπικού της Αστυνομίας, ένστολου και πολιτικού στην ψυχαγωγία. Αφετέρου μια παραδοχή της ανάγκης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για εξωστρέφεια στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το δικαίωμα του προσωπικού  και η ανάγκη για εξωστρέφεια μετουσιώνονται απόψε μέσα από την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας…
…Θέλω να ευχαριστήσω  από καρδίας τους συντελεστές της παράστασης, πρώτα και πάνω από όλα τους συναδέλφους και τον σκηνοθέτη τον κ. Γιάννη Κατράνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω στην κα Τίνα Σακελλάριου για την ευγενική της προσφορά παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου...»
Μετά το πέρας της παράστασης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:
•    στην κα. Τίνα Σακελλάριου, για την ευγενική της χειρονομία να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του θεατρικού έργου του συζύγου της, Αλέκου Σακελλάριου,
•    στον κ. Νίκο Πελέκη, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΈΨΑ» για την ευγενική του χορηγία να καλύψει μέρος των εξόδων της παράστασης της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας και
•    στον κ. Μιχάλη Ορόντη, εκπρόσωπο του προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί θεατρικές της Ελληνικής Αστυνομίας, παραχωρώντας την αίθουσα θεάτρου αφιλοκερδώς.

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:

•    στον κ. Νικόλαο Βαλλάτο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών για την παραχώρηση του χώρου εκδηλώσεων «ΚΕΡΑΜΑΡ», για την προετοιμασία της θεατρικής παράστασης και
•    στο σκηνοθέτη, κ Γιάννη Κατράνη, τιμώντας το έργο και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους συντελεστές και τα μέλη της θεατρικής παράστασης για την άψογη εμφάνισή τους. 
Την παράσταση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Στέλιος Κούλογλου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης,  Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη και άλλοι αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.