«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη ένα από τα μέλη της συμμορίας που είχε βάλει πυρκαγιά και είχε αφαιρέσει επιστημονικό εξοπλισμό από σχολικό συγκρότημα της Πάτρας
Κατασχέθηκαν πέντε μικροσκόπια και συστήματα ηλεκτρομαγνητών
Συνελήφθη, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, χθες (5-1-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Ειδικότερα....
 ο δράστης συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας στις 27/12/2014 βραδινές ώρες, εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν:
  • (5) εργαστηριακά μικροσκόπια,
  • (1) ψηφιακό προβολέα,
  • (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • (1) έγχρωμο εκτυπωτή,
  • διάφορα επιστημονικά εργαλεία και εξοπλισμό.
Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν πυρκαγιά στο Εργαστήριο, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών και την ολική καταστροφή των επιστημονικών εργαλείων και των ειδών του εργαστηρίου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 17χρονου στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα πέντε εργαστηριακά μικροσκόπια και τέσσερις ηλεκτρομαγνήτες, που αποτελούν επιστημονικό υλικό του σχολικού συγκροτήματος.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν τελέσει από κοινού και τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα:
  • στις (13-12-2014) βραδινές ώρες εισήλθαν σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο και έβαλαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών,
  • από τις (19-12-2014) μέχρι και τις (22-12-2014) διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια μονάδα αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( DVD - player ). Στη συνέχεια έβαλαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων,
  • στις (23-12-2014) εισήλθαν σε σχολική αίθουσα και αφού ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους, έβαλαν πυρκαγιά σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια καρέκλα.
Τα εργαστηριακά μικροσκόπια και το επιστημονικό υλικό που βρέθηκε στην οικία του 17χρονου αποδόθηκαν στην διευθύντρια στου σχολικού συγκροτήματος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας. 
***
 Συνελήφθη αντρόγυνο υπηκόων Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών στο Αίγιο
Κατασχέθηκαν πάνω από (100) γραμμάρια κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Συνελήφθησαν, χθες (5-1-2015) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 44χρονος, άνδρας, υπήκοος Αλβανίας και η 33χρονη ομοεθνής, σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσία περί βεγγαλικών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες τους, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των αλλοδαπών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
(106) γραμμάρια κάνναβης διαμοιρασμένη σε επτά συσκευασίες,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • δύο κινητά τηλέφωνα και
  • τρεις φωτοβολίδες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο 46χρονος ημεδαπός προμηθευότανε ναρκωτικές ουσίες από τον 44χρονο, ενώ σε έρευνα που ακολούηθησε στην οικία του, στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :
  • μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,
  • ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου ,
  • μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • δύο κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι, ο 44χρονος με τη σύζυγο του για να δυσχεράνουν τις Αρχές σε ότι αφορά τις έρευνες τους, είχαν αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες σε συσκευασίες τροφίμων στα ντουλάπια της κουζίνας.
Οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. 
***
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 33χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές
Κατασχέθηκαν δυο φωτογραφικές μηχανές και ένα κινητό τηλέφωνο
Συνελήφθη επ αυτοφώρω, χθες (5-1-2015) νωρίς το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο δράστης, χθες νωρίς το πρωί, διέρρηξε κατάστημα 52χρονου ημεδαπού, στην Πάτρα και αφαίρεσε δύο φωτογραφικές μηχανές , ένα κινητό τηλέφωνο και είδη κουζίνας όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτήρια κ.α.. Στη συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να εισέλθει στην οικία του 52χρονου, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κατάστημα.
Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, στην θέα των οποίων ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στην Πάτρα.
Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του, χτυπώντας τους αστυνομικούς.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν :
  • Ένα μαύρο σκούφο ,
  • Μία μαύρη μάλλινη κουκούλα τύπου full face ,
  • Ένα φακό,
  • Δύο φωτογραφικές μηχανές,
  • Δύο κινητά τηλέφωνα,
  • (28,60) ευρώ,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης.
Από την προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 33χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα (5-1-2015),στην Πάτρα, είχε παραβιάσει αυτοκίνητο 72χρονου ημεδαπού και είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (28,60) ευρώ.
Οι δύο φωτογραφικές μηχανές ,ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των (28,60) ευρώ αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 
***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για υπόθεση παραβίασης απορρήτου και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε, από  τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για υπόθεση παραβίασης απορρήτου και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 33χρονης ημεδαπής σε βάρος του 36χρονου, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, για παράνομη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο προσωπικών της δεδομένων, χωρίς τη συναίνεσή της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προαναφερόμενος προέβαινε στη καταγραφή προσωπικών τους στιγμών, με συσκευή εικονοληψίας, χωρίς να το γνωρίζει η παθούσα. Το ανωτέρω οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε τουλάχιστον δύο διαδικτυακούς τόπους, που εδρεύουν στην αλλοδαπή και παρέχουν προς θέαση ανάλογα αρχεία εικόνας.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων.
Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες (05-01-2015) πρωινές ώρες, έρευνα στην οικία του 36χρονου, καθώς και στον επαγγελματικό του χώρο, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Στον πενταψήφιο αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο : ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID.