«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Υπό «στενή παρακολούθηση» η πορεία υλοποίησης του έργου της Μικρής Περιμετρικής Πατρών

 Η πορεία κατασκευής του μείζονος σημασίας έργου της Μικρής Περιμετρικής Πατρών για την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, η εντατικοποίηση των εργασιών και η αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκειά του, ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας...


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και η Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αναστασία Κουμούση.

 Ουσιαστικά, η σύσκεψη αυτή, όπως τόνισε και ο Απ. Κατσιφάρας, είχε ως στόχο τον πλήρη συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών και να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσουν πιο εντατικά οι εργασίες για την έγκαιρη παράδοση του έργου της Μικρής Περιμετρικής εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί, ενώ επεσήμανε πως οι συσκέψεις θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνεχώς, άλλωστε, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες πραγματοποιούν αυτοψίες στα εργοτάξια, προκειμένου από κοντά να επιβλέπουν την πορεία των εργασιών.

«Πρέπει να τρέξουμε και επιτέλους να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο που είχε τελματώσει και το οποίο καταφέραμε ως Περιφέρεια μετά από πολλά χρόνια να το βάλουμε σε μια ροή. Η χρηματοδότηση της Μικρής Περιμετρικής έχει διασφαλιστεί και έχει ήδη γίνει η κατανομή. Ξεπερνάμε καθημερινά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται και δεν δέχομαι πλέον δικαιολογία από κανέναν για καθυστερήσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ολοκλήρωση του έργου είναι στοίχημα και θα είναι υπό στενή παρακολούθηση».