«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη μια 39χρονη ημεδαπή στο Αίγιο για πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 86 γραμμάρια κάνναβης, δύο σύριγγες που περιείχαν ηρωίνη, ένα δενδρύλλιο κάνναβης και ναρκωτικά χάπια
 Συνελήφθη, χθες (20-1-2015) το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, μια 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
 Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μια 45χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 Ειδικότερα...
χθες το βράδυ στο Αίγιο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις δύο δράστιδες και πραγματοποίησαν έλεγχο στην 45χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν δύο σύριγγες, που περιείχαν ηρωίνη έτοιμη προς χρήση.
 Η 39χρονη στην θέα των αστυνομικών αντέδρασε και απέρριψε στο οδόστρωμα ένα σακίδιο πλάτης προσπαθώντας να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει.
 Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν την 39χρονη ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν μέσα στο σακίδιο της:
 (26) γραμμάρια κάνναβης
  • (12) ναρκωτικά δισκία
  • (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες ναρκωτικών και
  • (1) θήκη που περιείχε κουτάλι και μία σύριγγα( σύνεργα χρήσης).
 Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία της 39χρονης, στο Αίγιο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα (60) γραμμάρια κάνναβης και ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης.
 Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι, η 39χρονη πώλησε την ηρωίνη στην 45χρονη έναντι του χρηματικού ποσού των (15) ευρώ.
 Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.


Συνελήφθη  στο Πελόπιο  47χρονος ημεδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για ληστεία

O δράστης είχε καταδικαστεί σε τρία έτη φυλάκιση

Συνελήφθη, χθες (20-1-2015) το πρωί, στο Πελόπιο Ηλείας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε τρία έτη φυλάκιση, με απόφαση του Πενταμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για ληστεία που είχε διαπράξει από κοινού, με δύο ακόμα συνεργούς του, τον Ιούλιο του 2006, στον Πλάτανο Ηλείας, όπου ασκώντας σωματική βία, αφαίρεσαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Εξιχνιάστηκαν οι ληστείες στα ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου και Δάφνων Κλειτορίας

Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός εκ των δύο δραστών

Πρόκειται για 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, που συνελήφθη πρόσφατα, στην Αθήνα, για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιάσεις και εκρήξεις 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι ληστείες στα ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου και Δαφνών Κλειτορίας, που είχαν συμβεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους και ευρήματα που συνέλεξαν από τους τόπους των εγκλημάτων, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός εκ των δύο δραστών των ληστειών.

Πρόκειται για έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη στην Αττική, για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πλήθος εκβιάσεων προσώπων και εκρήξεων σε οικίες αυτών. (Σχετικό το από 17-1-2015  Δελτίο Τύπου) .

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στις (23-12-2014), το πρωί, ο 29χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (φορώντας κουκούλες) και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τα ταμεία, δύο υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο Αίγιο και στη Δάφνες Κλειτορίας, το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ περίπου. 

Σημειώνεται ότι οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειψαν το όχημα που χρησιμοποίησαν, στα διόδια της Νεστάνης στην Εθνική οδό Τριπόλεως – Κορίνθου, το οποίο είχε κλαπεί από τις αρχές Δεκεμβρίου από περιοχή της Αττικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του CYBER ALERT, ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω προφίλ που διατηρεί στο συγκεκριμένο ιστοχώρο.

Άμεσα εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε ενδελεχή διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, για να τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του ατόμου αυτού και περαιτέρω τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής του υγείας. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID