«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε πολίτες στην ΔΟΥ Αμαλιάδας
 Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό αφαιρούσαν από τις τσέπες των θυμάτων χρηματικά ποσά
 Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών
 Συνελήφθησαν, χθες (19-1-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.
 Ειδικότερα....
χθες (19-1-2014) το πρωί, στην Αμαλιάδα, οι δύο δράστες μετέβησαν στην Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, όπου εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στο ισόγειο της υπηρεσίας, πλησίασαν πολίτη και επιχείρησαν να του αφαιρέσουν χρήματα από τις τσέπες του.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έγινα άμεσα αντιληπτοί από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι δράστες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπραξαν πέντε ακόμα περιπτώσεις κλοπών, με τον ίδιο τρόπο, σε πολίτες στην ίδια Δ.Ο.Υ., κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο που ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των κλοπών.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.


Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός Ρομά στην Πάτρα για κλοπές και ληστεία

Ο δράστης είχε ληστέψει μια 22χρονη ημεδαπή, ενώ είχε τελέσει και δύο κλοπές στην Πάτρα

Συνελήφθη, χθες (19-1-2015) το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 48χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και ληστεία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, αφαίρεσε τσάντα 75χρονης ημεδαπής, που περιείχε διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι άμεσα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 48χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν την τσάντα της παθούσας.

Επιπλέον, ο 48χρονος είχε διαπράξει δύο ημέρες νωρίτερα (17-1-2015), στην  Πάτρα, κλοπή μοτοποδηλάτου, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης στις (11-12-2014) στην Πάτρα, είχε αφαιρέσει με την απειλή μαχαιριού, από 22χρονη ημεδαπή, την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.

Σημειώνεται , ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις ενώ είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπές σε ΤΑΞΙ στην Πάτρα

Ο δράστης έσπαγε τους υαλοπίνακες των ΤΑΞΙ και αφαιρούσε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των οδηγών

Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών σε ΤΑΞΙ και μία σε κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (19-1-2015) το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες  κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι στην περιοχή Λεύκας Πατρών, έσπασε τον υαλοπίνακα  σταθμευμένου ΤΑΞΙ και επιχείρησε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του, όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του διότι έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο, τον οποίο οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης το τελευταίο εξάμηνο, είχε πραγματοποιήσει ακόμη επτά κλοπές σε ΤΑΞΙ στην Πάτρα και μία σε κατάστημα, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση του, το χρηματικό ποσό των (580) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα  και ένα ραδιόφωνο – cdplayer αυτοκινήτου.

Επισημαίνεται ότι, ο 27χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας να σπάει υαλοπίνακες σταθμευμένων ΤΑΞΙ και να αφαιρεί από το εσωτερικό τους  χρήματα και αντικείμενα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 27χρονου στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν:

·        μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο,
·        μία σιδερογροθιά,
·        ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων Καναδά,
·        πέντε φιαλίδια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αναβολικά).

Σημειώνεται , ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τις αστυνομικές  και δικαστικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015
Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (21.01.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (20.01.2015).
Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα (20.01.2015).
Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.


Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου 2015, για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
·        Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
·        Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
·        Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
·        Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
·        Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).
·        Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
·        Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
·        Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.


Εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η υπόθεση αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (2 Οκτωβρίου 2014)

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σωρεία αδικημάτων  

Ο δράστης είχε συλληφθεί στις 30-10-2014 στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται στην επίθεση ατόμων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης

Εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.), στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστήριου Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ειδικότερα, το πρωί της 02-10-2014, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα (01-10-2014).

Ο Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του  Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος ημεδαπός.


Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού -  έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων  του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε Κατάστημα Κράτησης, καθώς την 30-10-2014 συνελήφθη στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.