«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε οικίες στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε  βάρος δυο αλλοδαπών
Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, δύο κλοπές σε οικίες της περιοχής που συνέβησαν πριν τρεις μήνες περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, για κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Aπό τη συστηματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, προέκυψε ότι...
οι δύο δράστες:
·        Την 29-10-2014 πολύ νωρίς το πρωί, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, σε οικία 26χρονου στην Κατούνα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
·        Την 27-10-2014, διέρρηξαν οικία 81χρονης ημεδαπής στην Κατούνα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 1.700 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 32χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών, για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων συνεχίζονται.


Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι Ρομά στην Πάτρα για κλοπή


Οι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρήματα από τον παθόντα

Συνελήφθησαν, χθες (24-1-2015) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών δύο ανήλικες, ημεδαπές, Ρομά, ηλικίας 17 και 15 ετών, καθώς και ένας 11χρονος ημεδαπός Ρομά,  σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι τρείς ανήλικοι πλησίασαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, ένα 21χρονο ημεδαπό, πεζό, και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν άμεσα αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών ,με αποτέλεσμα τη σύλληψη τους λίγη ώρα αργότερα στην Πάτρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ανηλίκων Πατρών.


Συνελήφθη επ αυτοφώρω 32χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για κλοπές δικύκλων



Ο δράστης είχε αφαιρέσει δυο δίκυκλα τις τελευταίες δέκα ημέρες



Συνελήφθη επ αυτοφώρω, στις (23-1-2015) αργά το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.



Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις (23-1-2015) αργά το βράδυ στην Πάτρα, συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 32χρονο τη στιγμή που αφαιρούσε  ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού, επεμβαίνοντας στα μηχανικά του μέρη.



Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε  ότι, ο 32χρονος στις (16-1-2015), στην Πάτρα είχε αφαιρέσει ακόμη ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο είχε βρεθεί και αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ στην κατοχή του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.