«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ζωντανές εμφανίσεις της Αντιγόνης Κατσούρη

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ 2015

             Στις ζωντανές της εμφανίσεις φέτος η Αντιγόνη Κατσούρη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο, κεφάτο και ανανε­ωμένο που περιλαμβάνει αγαπημένα τρα­γούδια του διαχρονικού ελληνικού κυρίως αλλά και διε­θνούς ρεπερτορίου, καθώς και τραγούδια από τους τρεις  προσωπικούς της δίσ­κους, «Ουράνιο Τόξο», «Eνα Χαμόγελο για το Αύριο» και «Ραντεβού», σε μία δυνατή, ατμοσφαιρική και γεμάτη ενέργεια δια-δρομή διανθισμένη από μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών, με επιλεγμένες διασκευές από Κραουνάκη, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, Γούναρη, Σουγιούλ, Αλέκα Κανελλί­δου, Αλεξίου, Αρβανιτάκη,  Καλδάρα, Χατζή, Xατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπανό, Loreena McKennitt, Astor Piazzolla, Edith Piaf, Charles Aznavour κλπ.

   Με την ιδιαίτερη ευέλικτη φωνή της και την μαγευτική συνοδεία του πιάνου της και του δεξιοτέχνη μουσικού Θοδωρή Λυκουρόπουλου στο βιολί, η πρόταση αυτή αποτελεί ιδανική περίπτωση για τις μουσικές σκηνές και το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 2,5 -3 ώρες κατά περίπτωση...


 Aνάλογα επίσης με τον χώρο και με το badget, υπάρχει πάντα η δυνατότητα παρουσίασης του προγράμματος και με full μπάντα, που περιλαμβάνει πιάνο-synth, κιθάρα, ντράμς, ηλεκτρικό μπάσο, σαξόφωνο και βιολί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Αντιγόνη Κατσούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι Kυπριακής καταγωγής, ενώ έχει ζήσει επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).
Από νωρίς έδειξε την αγάπη της για το πιάνο και το τραγούδι, κάνοντας από οκτώ ετών τα πρώτα της βήματα στην μουσική σύνθεση, για την οποία σε ηλικία δέκα ετών παρουσιάστηκε ως «παιδί - θαύμα» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Πήρε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «Diploma of Licentiateship in Piano­forte» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley Uni­versity, London College of Music) με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M., ενώ παίζει επίσης ακορντεόν και μπουζούκι.
 Έχει κάνει φωνητική ορθοφωνία και κλασικό τραγούδι με τον βαρύτονο της λυρικής σκηνής κ.Ονούφριο Σώχο και σύγχρονο τραγούδι με την κα. Julie Massino, και έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα και σεμι­νάρια μουσικής τεχνολογίας και μουσικής ψυχοθεραπείας.
Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες και επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα (ενδεικτικά, αναφο­ρικά με την Αθήνα : Ρυθμός stage, Half Note Jazz club, Σταυρός του Νό­του, Ιανός, Χίλιες και Δύο Νύχτες, Athenaeum, Κελάρι, Αυλαία, Ghosthouse, Stage25, Art Gallery, Οξυγόνο, Small café, Chevalier, Carouzo, Vitamina, Μαγε­μένος Αυλός, Χυτήριο, Γραμμές κλπ.) και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ ρε­περτόριο, ελληνικό και διεθνές.
Έχει εμφανιστεί παράλληλα σε αξιόλογους συναυλιακούς χώρους, όπως στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, όπου παρουσί­ασε συναυλία «για τον Ελληνισμό» ενώπιον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου της Μ.Κ.Ο «Ρωμηοσύνη», καθώς επίσης συναυλία για τα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας», με την συνοδεία ορχήστρας, όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων σπάνια παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα στο στέκι του μεγάλου συνθέτη στην Αθήνα καθώς και σε πνευματικά κέντρα της χώρας, συναυλία – αφιέρωμα με μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Δροσίνη, συναυλία με θέμα τα «101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», στην οποία με την συνοδεία αξιόλογης ορχήστρας και της 70μελούς παιδικής χορωδίας «Αρμονία» παρουσίασε σπάνιες εκτελέσεις από τραγούδια της Ηπείρου και της Ελλάδας και πολλές άλλες.
 Oι συνεργασίες της, επί σκηνής και δισκογραφικά περιλαμβάνουν αξιόλογους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Β. Καζούλης κλπ.
Είναι επίσης απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργαστεί παράλληλα ως δικηγόρος και σήμερα ως Συμβολαιογράφος, ενώ αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (από την Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε.
   Ακολούθησε η παραγωγή της δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ», ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό.
Τα Χριστούγεννα 2013-2014 κυκλοφόρησε από την Final Touch το cd "RENDEZ-VOUS" (ΡΑΝΤΕΒΟΥ), μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ») με τον οποίο ερμηνεύουν διαχρονικά και αγαπημένα γαλλικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως του Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Gilbert Becaud, Christophe, Burt Bacharach, Francoise Hardy κλπ., αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι.
Παράλληλα κυκλοφόρησαν συμμετοχές της Αντιγόνης σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, όπως η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “Ο ΡΑΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα” (Legend) μαζί με το σχετικό videoclip (6/2011) και το τραγούδι «Αγγελοστάλσημο» που περιλαμβάνεται στον ομώνυμο ψηφιακό δίσκο του Παναγιώτη Κελάνδρια.
Τον Ιανουάριο 2015 θα επανακυκλοφορήσει το cd «ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» από την Final Touch το οποίο διανέμεται μέσω της Cobalt (πρώην Universal) σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας και παράλληλα προετοιμάζεται η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της Αντιγόνης, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015.


*****************************************
CD " O Y Ρ Α Ν Ι Ο Τ Ο Ξ Ο " 
*****************************************

To πρώτο προσωπικό CD της Αντιγόνης Κατσούρη, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2009, με τον τίτλο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, από την δισκογραφική εταιρεία Protasis, περιέχει τραγούδια που έχουν συνθέσει ο Βασίλης Καζούλλης, ο Ηλίας Κατελάνος, ο Άρης Κλεισούρας και η ίδια, τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ (έθνικ, πόπ, έντεχνο, τζάζ) και έχουν κοινό παρανομαστή μία αίσθηση ηρεμίας και μία χαλαρωτική αέρινη διάθεση.

Στο
cd αυτό έχει γίνει μία εξαιρετικά προσεγμένη για τα Ελληνικά δεδομένα παραγωγή από κάθε άποψη (τραγούδια, εξώφυλλο, 16-σέλιδο έγχρωμο ένθετο με φωτογραφίες και γραφικά) και συμμετέχουν σε αυτό είκοσι δεξιοτέχνες Έλληνες μουσικοί σε μια τεράστια ποικιλία οργάνων (πιάνο, synth, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κλαρίνο, καβάλ, ακκορντεόν, λύρα, κιθάρα ακουστική, κιθάρα ηλεκτρική, ούτι, λαούτο, κανονάκι, μαντολίνο, βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο ηλεκτρικό, κοντραμπάσο, cajon, ντράμς, κρουστά κτλ), μεταξύ των οποίων οι : Γ.Κιριμκιρίδης, Θ. Κωνσταντίνου, Αλκ.Κωνσταντόπουλος, Χ.Μόραλης, Αλ. Αρκαδόπουλος, Π. Δημητρακόπουλος, Ν. Καπιλίδης, Δ. Καραγάνης, Βαγγέλης Καρίπης, Κ. Κεφαλάς, Κ. Λιόλιος, Π. Περισυνάκης, Χ. Πικριδάς, Γ. Πλαγιαννάκος, Αλ. Τσάμης και Γ. Ζαφειρίου.

************************************************
CD "ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ" 
************************************************

Το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της Αντιγόνης Κατσούρη, με τίτλο «ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 και θα επανακυκλοφορήσει τον Ιανουάριο 2015 από την
Final Touch & Cobalt (πρώην Universal).
Περιέχει 14 τραγούδια αξιόλογων συνθετών [Λάκης Παπαδόπουλος (με τον οποίο ερμηνεύουν στο cd το ντουέτο «Ζηλεύουνε τους τολμηρούς»), Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Φάκος, Άρης Κλεισούρας, Σταύρος Κυριακίδης] και στιχουργών [Μαρία Παπαδάκη, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Γιώργος Κρητικός κλπ], αλλά και ένα τραγούδι παραδοσιακό σμυρναίικο και διασκευασμένο ανατρεπτικά («Θα σπάσω κούπες» - σε κανονική εκτέλεση και σε remix).
Τα τραγούδια, στα οποία συνδυάζονται στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ (έντεχνο, πόπ, έθνικ, τζαζ) είναι ερμηνευμένα αισθαντικά από την ιδιαίτερη και ευέλικτη φωνή της Αντιγόνης Κατσούρη και πλαισιωμένα από μια μεγάλη ποικιλία οργάνων [πιάνο/ πλήκτρα, βιολοντσέλο, βιολί, βιόλα, ακορντεόν, μπαντονεόν, βιμπράφωνο, τρομπόνι, τρομπέτα, μαντολίνο, κιθάρες (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική), τύμπανα, μπάσο και κρουστά] με τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις εικοσιδύο κορυφαίων μουσικών να ακολουθούν την λεπτοδουλεμένη ενορχήστρωση.
Στο cd παίζουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί: Μιχάλης Πορφύρης, Λαέρτης Κοκολάνης, Ηλίας Σδούκος, Ηλίας Τσουκάτος, Roman Gomez, Στέφανος Ψαραδάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Βαγγέλης Κατσαρέλης, Γιώργος Μπουσούνης, Γιώργος Σαλτάρης, Billy Zed, Aστέρης Παπασταματάκης, Τάσος Ζαφειρίου, Ορέστης Καλαμπαλίκης, Σπύρος Κοντάκης, Γιάννης Νικολάου, Aνέστης Ψαραδάκος, Νίκος Χριστόπουλος. Ηλίας Καραχάλιος, Damian Gomez, Κωστής Βήχος, Μίμης Ντούτσουλης. 
Πρόκειται για μια αξιόλογη και αξιοπρόσεχτη παραγωγή, πλούσια σε υλικό και ιδιαίτερα καλαίσθητη, που έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και να προσφέρει ένα χαμόγελο ζεστό και αληθινό, τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ένα χαμόγελο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα.

*******************************************
CD "RENDEZ VOUS" (ΡΑΝΤΕΒΟΥ)
*******************************************

Η τρίτη δισκογραφική δουλειά της Αντιγόνης Κατσούρη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Λάκη Παπαδόπουλο (Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ), με τον οποίο, με μεγάλη αγάπη και μεράκι, ερμηνεύουν δώδεκα διαμάντια του διαχρονικού γαλλικού τραγουδιού, σε ένα μοναδικό
cd με τίτλο "RENDEZ-VOUS" (Ραντεβού) που κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Final Touch & Cobalt (πρώην Universal).

Μπαλάντες,
swing, rock n'roll, μελωδία, ρυθμός και ανατρεπτικότητα, σε εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών των 60's, που ζωντανεύουν και πάλι μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες των δύο καλλιτεχνών.

Ένα "ραντεβού" μελωδίας και συναισθημάτων, αρμονίας και αντίθεσης, με δύο μοναδικές και ιδιαίτερες φωνές σε τραγούδια ποικίλων ηχοχρωμάτων και διαθέσεων, σπουδαίων συνθετών όπως ο
Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Gilbert Becaud, Christophe, Burt Bacharach, Francoise Hardy κλπ., αλλά και ο μοναδικός μας Μάνος Χατζιδάκις, με τους γαλλικούς στίχους του Marcel Eugene Ageron.

Ένα
cd - έκπληξη και ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο, ιδιαίτερο, μοναδικής αισθητικής, που δίνει στο γαλλόφωνο τραγούδι την αξία που του αρμόζει, με την μαγική φωνή της Αντιγόνης και την αισθαντική φωνή του Λάκη να μας ταξιδεύουν σε ήχους νοσταλγικούς και ταυτόχρονα μοντέρνους και σύγχρονους, πέρα από τον χρόνο και κυρίως πέρα από το εφήμερο.