«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«Σύντροφέ μου» ..μη με προκαλείς…προσκάλεσέ με !!!


Αυτό το κείμενο τ’ αφιερώνω στον Τάκη Πατούλα
… που μ’ αγκάλιαζε και …δάκρυζε!
Και στον Αριστείδη Θεοχάρη…
Αιώνια τους η μνήμη!!!
«Σύντροφέ μου»…. αν’ ήξερες…. έπρεπε να ντρέπεσαι!
Καλή Πατρίδα…. «Σύντροφε»!!
Δεν είμαι ο σύντροφός σου …. «Μήτσο μου»… μ’ αποκάλεσες απόψε!
Δεν είμαι ο «Μήτσος σου» και δεν είσαι ο Π…… μου!!!
Γιατί αν ήμασταν όλοι ίδιοι στο ..ίδιο μετερίζι θ’ αμυνόμασταν! Είσαι αλλού «Π…… μου»!!!
Άσε μας… εμείς να είμαστε ….μ’ αυτούς που όρθωσαν  τ’ ανάστημά τους, που πρόταξαν τα στήθια τους στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, μ’ αυτούς που στάθηκαν ολόρθοι μπροστά στα Γερμανικά αποσπάσματα  στην Αγία Τριάδα τ’ Αγρινιού … μ’ αυτούς που πέταξαν πέρα το μαντήλι, μπρος στις εκτελεστικές ομοβροντίες, μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα του Τρίτου Ράιχ και τραγουδούσαν… «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια τον Ήλιο π’ ανατέλλει να χαρώ….»!!!

Αν ήξερες τι μνήμες  κρατήσαμε εμείς…. Πόσες φορές κόμπο δέσαμε την ψυχή μας… έπρεπε δεν έπρεπε…για να βρεις αυτήν την «Άλικη Πατρίδα»….Ολόρθη… είναι ακόμα ολόρθη… κι όσο βαρά η φλέβα του Ανυπόταχτου Κομμουνιστή Αντάρτη….θα  ’ναι Ολόρθη…  η Πατρίδα μας, η Ελλάδα: «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα με την καρδιά μας…και με το αίμα μας»!!! που είπε κι ο Νίκος Μπελογιάννης… πάρτε το χαμπάρι!!!
Κι αν δεν κατανοείς τι λέω…..είμαι ακόμα εδώ, να σου τα «κάμω λιανά»...για να κατανοήσεις… ότι έπρεπε…. να ’χεις κατανοήσει!!!

Κι αν δεν μπορείς να αισθανθείς τι απόψε γράφω…. προκάλεσέ με …το ’χω ξαναγράψει, εσύ μ’ όποια επικουρική   υποστήριξη…επιθυμείς κι εγώ «άνευ χειρογράφων»… να σου θέσω τα δικά μου τα Άλικα Ερωτήματα …κι αν έχεις τη δυνατότητα …Απάντησέ μου …
Μπορείς;
Αν μπορείς… Εδώ είμαι ακόμα… εδώ …και θα ’μαι ….λόγια βαριά να σου αραδιάζω!!!
Είμαι ακόμα εδώ… κι αισθάνομαι περήφανος που άντεξα…μα ’μαι ακόμα εδώ!!!

Υπογράφει αυτός που νομίζει  πώς φέρει το βάρος… των προκλήσεών του και σας προκαλώ…για μια ακόμα φορά ….Εγώ «άνευ χειρογράφων» κι εσείς μ’ όποια επικουρική υποστήριξη…φρονείτε ότι μπορείτε να μ’ αντιμετωπίσετε!
Είμαι εδώ…εσείς δεν ξέρω που είστε….προκαλέστε με να τα πούμε... όπως πρέπει κι έτσι όπως θέλω….
«Εν παντί τρόπω»…τόπο και χρόνο!!!

Είμαι εδώ….προκαλέστε με …σε δημόσιο διάλογο…όπως η αδιάσειστη ιστορία μας τα κατέγραψε,  από το 1940 και μετά…μέχρι και σήμερα…να τα πούμε… όπως ο Λαός μας επιθυμεί να τ’ ακούσει, για να βγάλει τα συμπεράσματά του….

YΓ 1: «Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν το καπιταλιστικό καθεστώς, σίγουρα οι καπιταλιστές θα τις είχαν καταργήσει...» Χαρίλαος Φλωράκης (Καπετάν Γιώτης)!!!


ΥΓ 2 «Ο Λαός υπήρξε κυρίαρχος μόνο όταν πήρε το ντουφέκι στο χέρι». Κώστας Καζάκος!!!


Δημήτρης Ντόκας