«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη τριμελή οικογένεια ημεδαπών στο Αγρίνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από (900) γραμμάρια κάνναβης, πιστόλι, φυσίγγια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές
Οι δράστες απέκρυπταν το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών ουσιών σε αγροικία ιδιοκτησίας τους
Συνελήφθησαν, χθες (9-1-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τρία μέλη οικογένειας ημεδαπών και συγκεκριμένα ο 56χρονος πατέρας, η 48χρονη μητέρα και ο 26χρονος υιός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία  εντόπισαν χθες το πρωί, τον 56χρονο και την 48χρονη να κινούνται με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους, στο  Αγρίνιο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στην οικία τους, στο Αγρίνιο, όπου βρισκόταν και ο 26χρονος υιός τους και διενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • (78,3) γραμμάρια κάνναβης,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία της οικογένειας στο Αγρίνιο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • (836) γραμμάρια κάνναβης,
  • Ένα πιστόλι,
  • (456) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • Μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι δράστες είχαν επιμελώς κρυμμένες τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικές κρύπτες στην αγροικία τους καθώς και σε  πλαστικό δοχείο στο ημιυπόγειο της οικίας τους.

Σημειώνεται ότι, η 48χρονη τη στιγμή που μετέβαινε με τους αστυνομικούς στην οικία της,  ειδοποίησε τηλεφωνικά  τον 26χρονο υιό της για την έρευνα, με αποτέλεσμα εκείνος να αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες στο ημιυπόγειο, προκειμένου να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.



Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για εμπρησμό σε κάδους απορριμμάτων στην Πάτρα


Οι δράστες μέσα σε δύο ώρες περίπου προκάλεσαν φωτιά
σε (22) κάδους απορριμμάτων

Συνελήφθησαν, σήμερα (11-1-2015) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17, 15 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και πρόκληση φθορών σε κάδους απορριμμάτων, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σήμερα (11-1-2015) σε διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, οι τρεις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, σε διάστημα δύο ωρών περίπου, προκάλεσαν πυρκαγιά σε είκοσι δύο κάδους απορριμμάτων.

Από τις πυρκαγιές που εξερράγησαν,  προκλήθηκαν φθορές στους κάδους, ενώ σε μια περίπτωση η φωτιά μεταφέρθηκε και σε ένα σταθμευμένο δίκυκλο,  με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, πραγματοποιώντας αναζητήσεις, όπου εντόπισαν τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αναπτήρες, με τους οποίους είχαν βάλει τις πυρκαγιές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.


Ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πρόκειται για περίπτωση 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος υποδυόμενος τον μαθητή, εκδήλωσε σε chat ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, την πρόθεση να αυτοκτονήσει

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τηλεφωνικό αριθμό 11188, στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απετράπη προχθές (08-01-2015) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για περίπτωση 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος υποδυόμενος τον ανήλικο μαθητή σε ιστοσελίδα διαδικτυακών παιχνιδιών, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. 

Πιο αναλυτικά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώθηκε από χρήστη ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι άλλος χρήστης, φερόμενος ως μαθητής, εκδήλωσε μέσω μηνυμάτων (chat), την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, ενημερώνοντας ότι προηγουμένως θα προέβαινε σε πράξεις αντεκδίκησης σε βάρος συμμαθητών του, για προσωπικούς λόγους.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και επικοινωνία με το διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών και άμεσα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανωτέρω χρήστη.

Αμέσως ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του σε ψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου, όπου εξετάστηκε και στη συνέχεια αποχώρησε καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά: 11188
·        Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr  
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, που αφορούσε πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου ημεδαπού, για πράξεις που διαπράχθηκαν σε βάρος 15χρονου κοριτσιού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του πατέρα της 15χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι είχαν προσεγγίσει διαδικτυακά, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την ανήλικη κόρη του και χρησιμοποιώντας απειλές, την εξανάγκασαν να τους στείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.
Ακολούθησε άμεσα συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και  κοινωνικής δικτύωσης στις Η.Π.Α., προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης των επίμαχων λογαριασμών - προφίλ των δραστών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, διακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, οι διαχειριστές - κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες (9-1-2015), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, , πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των κατόχων των δύο επίμαχων συνδέσεων διαδικτύου.
Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση των δύο ανηλίκων (16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου ημεδαπού), ενώ από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες, διακριβώθηκε η διαχείριση των επίμαχων λογαριασμών-προφίλ, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί οι παράνομες πράξεις.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας φορητός Η/Υ, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για  τις απαραίτητες εξετάσεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·        Τηλεφωνικά:  111 88
·        Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Αχαΐα, Ακαρνανία,  Ηλεία  και Αιτωλία
Ελέχθησαν  ( 1053 )  άτομα και συνελήφθησαν ( 67 ) δράστες  
Βεβαιώθηκαν (  566 ) τροχονομικές παραβάσεις  
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, των τροχαίων ατυχημάτων και του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν χθές  (9-1-2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν:  (258) άτομα και (258) οχήματα.
Προσήχθησαν:  (71) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: (20) άτομα, από τα οποία:
·        (6) ημεδαποί για κλοπή ( εκ των οποίων οι (5) για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος)
·        (8) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
·        (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών,
·        (2) αλλοδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις,
·        (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
·        (1) ημεδαπός για υγειονομικές διατάξεις.
Βεβαιώθηκαν:
  • (326) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • (28) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,αλλοδαπών και για επαιτεία.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ακαρνανία, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (334) άτομα και (242) οχήματα.
Προσήχθησαν: (52) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (18) άτομα, από τα οποία:
·        (2) ημεδαποί με εντάλματα σύλληψης,
·        (3) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
·        (2) ημεδαποί για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
·        (4) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
·        (3) ημεδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις,
·        (3) ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
·        (1) ημεδαπός για κλοπή.
Βεβαιώθηκαν: 
  • (99) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • (16) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος , αλλοδαπών.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (395) άτομα και (103) οχήματα.
Προσήχθησαν: (94) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (25) άτομα, από τα οποία:
·        (8) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
·        (7) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
·        (7) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
·        (2) ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος,
·        (1) ημεδαπός για εκούσια απαγωγή.
Βεβαιώθηκαν:
  • (81) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • (20) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλία, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (66) άτομα και (61) οχήματα.
Προσήχθησαν: (40) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (4) άτομα, από τα οποία:
·         (3) ημεδαποί για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
·        (1) αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Βεβαιώθηκαν: 
  • (60) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • (7) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 
Εορταστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για τους αλλοδαπούς υπηκόους που τελούν υπό επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους



Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ειδικότερα η ομάδα συντονισμού δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των υπό επιστροφή αλλοδαπών, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις εορταστικού, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.



Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων συνέδραμαν το αστυνομικό προσωπικό, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι μεταφραστές της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ πολύτιμη υπήρξε η υποστήριξη και ανταπόκριση Φορέων, οργανώσεων και Μ.Κ.Ο. που συνέδραμαν στις εκδηλώσεις.



Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:



·        Στις 20/12/2014, συναυλία από το συγκρότημα κρουστών του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης «ANASA» στην Αμυγδαλέζα.

·        Στις 23/12/2014, μουσική εκδήλωση από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών/ ΕΧΠΑ Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, καθώς και στην Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών/ΥΦΕΚΑ Αττικής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Μαρία Ηλιοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης και ο εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. «Συνήγορος του Παιδιού» κ. Γιώργος Μόσχος, ενώ από το Δήμο Αθηναίων διανεμήθηκαν γλυκίσματα και άλλα τρόφιμα.

·        Στις 24/12/2014, εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελληνικού, στην οποία συμμετείχαν η ηλεκτρονική εφημερίδα γυναικείων δικαιωμάτων και θεμάτων «το ΜΩΒ», η Μ.Κ.Ο. Ένωση Κακοποιημένων Γυναικών «WΙΝ Ελλάς», η Ένωση Αφρικανών Γυναικών και η Μ.Κ.Ο. «Τράπεζα Χρόνου Ηλιούπολης». Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν διάφορα δώρα από τις οργανώσεις που συμμετείχαν και επιπλέον προσφέρθηκαν γλυκίσματα και εδέσματα από τις εταιρείες «Δελατόλας» και «Focaccino».

·        Στις 31/12/2014 πραγματοποιήθηκε στο ΕΧΠΑ Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης από την Μ.Κ.Ο. «Κίνηση για τη Χριστιανική Διαπαιδαγώγηση του Παιδιού», η οποία περιελάμβανε ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στα παιδιά διανεμήθηκαν μπλοκ ζωγραφικής, στυλό, μαρκαδόροι και τετράδια.

·        Στις 01/01/2015, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας, που περιελάμβανε μουσική, χορό και τραγούδια, από την ομάδα κρουστών του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης «ANASA» και το συγκρότημα «Αφγανικής μουσικής».



Τις επόμενες ημέρες έγινε διανομή ρουχισμού, υποδημάτων και ειδών ατομικής υγιεινής, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλοδαπών.



Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως διένειμε ένα κοντέινερ με καινούριο ρουχισμό και υπόδηση στους ενήλικους αλλοδαπούς κρατούμενους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ ο Δήμος Αθηναίων συγκέντρωσε και διένειμε είδη ρουχισμού και υπόδησης στους ανήλικους αλλοδαπούς.