«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΣΕΝΑ) ΚΑΙ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2015. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΥ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)

 Στηρίζεται από το 
              

Στις 14 Γενάρη στις εκλογές
για Δ.Σ. του σωματείου και ΠΟΕΔΗΝ,
καταδικάζουμε το συμβιβασμό,
την υποταγή, την συνδιαλλαγή.

Δίνουμε ταξική απάντηση

ü  Για σύγχρονα δικαιώματα και λαϊκή υγεία!

ü  Με τη δύναμη της ενότητας, της λαϊκής συμμαχίας!

ü  Στήνουμε μπλόκο στον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό!

ü  Στήνουμε μπλόκο στη πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου-κυβέρνησης!
Ψηφίζουμε Α.Σ.Υ.
***
              
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΥ) Γ.Ν. Αγρινίου


                       Το ψηφοδέλτιο  στηρίζεται από το

                 


Συνάδελφοι κι αυτή η νέα χρονιά, το 2015, βρίσκει το λαό να προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί, να βιώνει τις δραματικές απώλειες εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Η εξαθλίωση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία, εκδηλώνεται με το να έρχεσαι στη θέση να απαντήσεις σε διλήμματα όπως: «Φάρμακα ή θέρμανση;», «Εμβόλιο ή παιδικός σταθμός;», «Ένα παιχνίδι για το παιδί ή δύο κιλά κρέας;»
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αγανακτείτε  για την κατάσταση που ζούμε. Σας καλούμε να διατρανώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι  να πληρώσουμε την κρίση και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Ότι δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία, την τρομοκρατία και την μοιρολατρία.  
Συνάδελφοι, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ προσπαθούν να μας εκπαιδεύσουν να ζούμε με μειωμένες απαιτήσεις, να εγκαταλείψουμε κάθε διεκδίκηση για ανάκτηση των απωλειών, βάζοντας σκόπιμα το λαό μπροστά σε ψευτοδιλήμματα. Διλήμματα εκβιαστικά, από τη μια, αποπροσανατολιστικά, από την άλλη. Με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι θέλοντας να κρύψουν ότι, παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Οι εκλογές του σωματείου γίνονται σε μια στιγμή, που όποια κυβέρνηση προκύψει, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι και επιλογή της πλουτοκρατίας, θα συνεχίσει με πιο γρήγορους ρυθμούς την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να περάσει ακόμα χειρότερα μέτρα. Να στηρίξει αποτελεσματικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να χειραγωγήσει, να φοβίσει και να καταστείλει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Αυτή η πολιτική είναι και η αιτία που οδήγησε και το Γ.Ν. Αγρινίου:
·            Σε δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την «προσαρμογή» της λειτουργίας του σαν επιχείρησης Α.Ε., και με κριτήρια καπιταλιστικής αγοράς και κερδοφορίας (βλέπε εταιρία ΕΣΑΝ) και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού σε συνδυασμό με όσο το δυνατό λιγότερο, φθηνότερο και ευέλικτο προσωπικό.
·            Σε κλείσιμο ακόμη και βασικών κλινικών, όπως της καρδιολογικής, με αποτέλεσμα τη δραματική υπολειτουργία άλλων κλινικών.
·            Σε στέγνωμα του Νοσοκομείου από υλικά και φάρμακα εξαναγκάζοντας τους νοσηλευόμενους να  πληρώνουν από την τσέπη τους.
·            Σε μη αντικατάσταση όσων αποχωρούν λόγω σύνταξης, με αποτέλεσμα αβάσταχτη εντατικοποίηση της δουλειάς στις κλινικές.
·            Σε αποδυνάμωση  διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών και την εγκατάσταση ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα, τη φύλαξη, την σίτιση κλπ.
·            Σε αποστελέχωση των Κ.Υ. και των περιφερειακών ιατρείων.
·            Σε κλείσιμο των πολυιατρείων του πρώην ΕΟΠΠΥ που με την σειρά του έχει αυξήσει την προσέλευση στο ΓΝ Αγρινίου.
Αυτή η πολιτική αφήνει 2.500.000 ανασφάλιστους, χωρίς  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έρμαια της εκμετάλλευσης των ιδιωτικών κέντρων αλλά και θύματα της «φιλανθρωπίας» των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων που στήνουν Δήμοι και ΜΚΟ, πουλώντας «προστασία» με μηδαμινές παροχές σε εξαθλιωμένους πάσχοντες.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, για να μη σηκώσεις κεφάλι ενάντια σε αυτή την πολιτική, απ' τη μια κυβέρνηση και διοίκηση πουλάν φόβο, επισείοντας την λαιμητόμο της «αξιολόγησης», και από την άλλη κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός πουλάν υποτέλεια, καλλιεργώντας το συμβιβασμό, την αποδοχή του ρουσφετιού και του ατομικού βολέματος.
         Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που συναποτελούν την πλειοψηφία σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνοι που οι υγειονομικοί κάθε χρόνο χάνουμε δικαιώματα και χειροτερεύει η ζωή μας. Στήριξαν και στηρίζουν όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων. Λένε ότι για την κατάσταση στα νοσοκομεία φταίνε οι σπατάλες, τα ελλείμματα. Τα ίδια δηλαδή που λένε και οι κυβερνήσεις. Έσπερναν αυταπάτες μέχρι τώρα ότι δεν θα μας αγγίξει το νέο μισθολόγιο και η εφεδρεία, ότι δήθεν θα εξαιρεθούμε, ότι αρκεί να παλέψουμε για κάποιο επίδομα. Με αυτό τον τρόπο βοηθούν να προχωράνε τα μέτρα με λιγότερες αντιδράσεις.
         Συμφωνούν στο σχέδιο της κυβέρνησης - Ε.Ε. για να γίνουν τα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις, γνωρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε απολύσεις υγειονομικών, κατάργηση δικαιωμάτων και ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για την υγεία.  
Όσο ξεφτίζει η ψευτο-φιλολαϊκή προβιά της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στα νοσοκομεία, καινούργιες συνδικαλιστικές εφεδρείες γεννιούνται από το σύστημα που συντρίβει τα δικαιώματα των υγειονομικών. Στα σκαριά η αντικατάσταση του παλιού δικομματισμού (ΝΔ / ΠΑΣΟΚ) από το  νέο διπολισμό (ΝΔ / ΣΥΡΙΖΑ) και του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ / ΠΑΣΚΕ) από το νέο «αριστερό» συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ+ΠΑΣΚΕ / ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).
Εκείνοι οι συνδικαλιστές που τα τελευταία χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή επίθεση, σήμερα μπροστά στις εκλογές στις 14 Γενάρη, προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους και την ευθύνη τους που φτάσαμε οι εργαζόμενοι ως εδώ, κατακρίνοντας  με  περισσή υποκρισία στα λόγια την κυβέρνηση και την Τρόικα. Φωνάζουν ότι δεν αποδέχονται τα αντιλαϊκά μέτρα, και εμφανίζονται σαν «ακομμάτιστοι» κρυμμένοι στα «ενιαία ψηφοδέλτια». 
·            Είναι οι θιασώτες της διαρκούς πολιτικής και συνδικαλιστικής «κολοτούμπας», που η μόνη τους συνέπεια εξαντλείται στο να παραμένουν και σήμερα ακόμη «ορκισμένοι ευρωλάγνοι» και «αθεράπευτοι εραστές» της πολιτικής της Ε.Ε. και της «υγιούς επιχειρηματικότητας» στην υγεία- πρόνοια.
·            Είναι αυτοί που διευκολύνουν την αντιλαϊκή πολιτική «βάζοντας πάγο» τις αγωνιστικές διαθέσεις των υγειονομικών ενάντια στην πολιτική αυτή, προπαγανδίζοντας πως σήμερα «δεν χρειάζονται αγώνες αρκεί να ψηφίσουμε και εκλέξουμε κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ για να λυθούν τα προβλήματα!!».
·            Είναι οι εμπνευστές των απεργιών διαρκείας με αποφάσεις από τα πάνω, άρα χωρίς σωματειακές διαδικασίες και συνεπώς χωρίς απεργούς, προκειμένου έτσι, ξεφτισμένοι συνδικαλιστές και κυβέρνηση να συκοφαντούν τους εργατικούς αγώνες ότι δεν έχουν αποδοχή από τους εργαζόμενους.
·            Είναι οι οργανωτές «συντονισμών πρωτοβάθμιων», προκειμένου να απαξιώνουν την συλλογικότητα, την μαζική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και τη μαζική δράση του σωματείων στους χώρους δουλειάς, ενάντια σε όσα καθημερινά τσακίζουν τη ζωή τους.
·            Είναι εκείνοι που παρουσιάζονται σήμερα με θράσος σαν «αριστεροί»  τιμητές των αγώνων.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
       Συνάδελφοι,  όσο συνεχίζεται η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας και ζωής μας. Κανένα από τα δικαιώματα μας δεν μπορεί να διασφαλιστεί αν δεν αγωνιστούμε. Αν μείνουμε ο καθένας μόνος ψάχνοντας τρόπο να επιβιώσει. Αν δεν υψώσουμε ισχυρό μέτωπο ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Αν δεν ξεπεράσουμε τον φόβο, τις λογικές τους «τίποτα δεν γίνεται», την απογοήτευση αλλά και τις αυταπάτες και τις υποσχέσεις που σπέρνουν οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ- ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
         Κίνημα ταξικό που θα βασίζεται στη συμμετοχή των εργαζομένων, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι τη μόνη δύναμη που δεν φοβάται να συγκρουστεί. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης στο σωματείο και την ΠΟΕΔΗΝ. Να συμβάλουμε να πάρει πραγματική ζωή και δύναμη το σωματείο μας. Να βάζει πραγματικά εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα. Να συγκρούεται πραγματικά με την διοίκηση και την κυβέρνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ασθενών. Να συμβάλει στην άνοδο του εργατικού κινήματος με στόχο όχι την διαχείριση της εξαθλίωσης και της φτώχειας αλλά την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Σήμερα έχουμε όλοι ευθύνη να πάρουμε θέση.
Γι’ αυτό σε καλούμε σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσεις και να ενισχύσεις
την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
         Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, τη συσπείρωση σωματείων, επιτροπών και συνδικαλιστών για να δυναμώσει ένα κίνημα ανυπόταχτο, αποφασισμένο να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
                                                                 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και του παραγόμενου πλούτου δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Εμπόδιο είναι η επιχειρηματική δράση, η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
         Κριτήριο της δικής μας πρότασης και των αγώνων μας είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δωρεάν σύγχρονες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και διασφάλιση των δικαιωμάτων των υγειονομικών μέσα από αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
        
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 
για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και  την ΠΟΕΔΗΝ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΥ)
 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ το Π.Α.ΜΕ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΥ
                                          Γεωργομήτρου Σοφία - Χειρίστρια  Ακτινολογικού
                                          Καρρά Μαρία - Διοικητικός
                                          Λυμπέρης Φώτης - Οδοντίατρος
                                          Νταουσιάνη Μαρία - Παρασκευάστρια  Αιματ/κού
                                          Παπαδημητρίου Αλίκη - Γιατρός Αναισθ/λόγος
                                          Πέτρου Δημήτρης - Αποθηκάριος
                                          Τζερτζεμέλης Κώστας - Οδοντίατρος
                                          Τσιακάλου Γιάννα - Διοικητικός Λογιστικού