«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

«Το Πολυτεχνείο είναι η απάντηση στο ερώτημα της επόμενης ημέρας»

40+1 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα χρόνια και η λάμψη της «εφόδου στον ουρανό» των ελεύθερων πολιορκημένων φοιτητών και εργαζομένων υπενθυμίζει και φωτίζει τις σκέψεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις της σημερινής νεολαίας για μόρφωση, εργασία και αξιοπρέπεια. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό το διαχρονικό μήνυμά του για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης και το τσάκισμα του εκφασισμού της δημόσιας ζωής...


Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια μουσειακή τελετή για να εκφωνούνται πανηγυρικοί της δεκάρας με παράτες και φανφάρες απίθανων “επισήμων” και εντεταλμένων υπηρεσιακών εκπροσώπων – παραγόντων.

Το Πολυτεχνείο είναι μια ακατάπαυστη καταγγελία και διαρκής εξέγερση για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και συμμετοχή.

Το Πολυτεχνείο είναι η απάντηση στο ερώτημα της επόμενης ημέρας.

Το Πολυτεχνείο είναι η ανυπακοή.

Όπως απαντήσεις και ανυπακοή ήταν οι αγώνες του λαού μας στον “ρεαλισμό” των ισχυρών ναζιστών του άξονα στην 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η αντίσταση του λαού μας με το ΕΑΜικό κίνημα, οι αγώνες για δημοκρατία του 114, οι αγώνες κατά της 7χρονης τυραννίας. Είναι η απάντηση για έναν κόσμο διαφορετικό, όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη και η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής θα είναι το ύψιστο καθήκον.

Το Πολυτεχνείο είναι ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης. Ο αγώνας της ελευθερίας εναντίον της τυραννίας.

Το Πολυτεχνείο είναι το αξιακό φορτίο που αναδεικνύει την αντίσταση, την συνειδητή στάση ζωής σε δύναμη ιστορίας. 

Το Γραφείο Τύπου

της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου